U Virju se okupilo 160 mladih šahista na međunarodnom šahovskom turniru

U organizaciji Šahovskog saveza Koprivničko-križevačke županije i Šahovskog kluba e4, jučer je u Društvenom domu u Virju održan šahovski turnir na kojem se natjecalo okupno 160 sudionika iz 16 škola Koprivničko-križevačke županije, ali i iz Mađarske. To je prvo veliko natjecanje u šahu na području županije, čime je ujedno obilježeno 95 godina od osnivanja prvog šahovskog kluba u Virju.


Direktor i organizator turnira te predsjednik Šahovskog saveza Koprivničko-križevačke županije Nikola Mihočka naglasio je kako je turnir održan kao nastavak projekta opremanja županijskih škola šahovskim rekvizitima, a sve u svrhu poticanja škola na uvođenje šaha kao izvannastavne aktivnosti. Ujedno je naglasio velik interes djece koja treniraju u sklopu škola te je zahvalio Općini Virje na domaćinstvu, kao i Županiji na podršci uvođenja šaha kao aktivnosti u škole.

Uz pohvale natjecateljima, okupljenima se obratio i načelnik Općine Virje Mirko Perok, koji je istaknuo zadovoljstvo što je Općina domaćin ovog međunarodnog turnira.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić je, uz pročelnicu Službe ureda župana Melitu Ivančić, zahvalio svim školama na odazivu te je dao podršku organizatorima za poticanje djece na igranje šaha koji je izuzetno koristan u dječjem psihofizičkom razvoju.

Učenici koprivničke Osnovne škole ‘Antun Nemčić Gostovinski’ osvojili su ekipno 1. mjesto, učenici Osnovne škole Đurđevac ekipno 2. mjesto, a učenici Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje ekipno 3. mjesto.


Za najbolje mlade šahiste na turniru osigurane su vrijedne nagrade.

FOTO: KCKŽŽUP

Vezani članci

Najčitanije