Uhvaćen pijan i pod zabranom, policija mu oduzela auto, a sud oglobio ogromnom kaznom

U nedjelju 15. svibnja, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 54–godišnji vozač koji je u 4.08 sati u Koprivnici u Ulici Đure Basaričeka upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, pod utjecajem alkohola od 1,23 promila te za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta rješenjem Policijske uprave koprivničko-križevačke zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.

Kako je vozaču ovo šesti prekršaj upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola, a već je četiri puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s
oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku, vozač je kažnjen novčanom kaznom od 31.500 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 20 mjeseci. Sud je odlučio da će se oduzeto vozilo vratiti vlasniku vozila.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com