Ulazak u Schengen otvorio prostor za nove zajedničke projekte Općine Legrad i mađarske Općine Ortilos

Prošlog se petka načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić sastao s načelnicom Općine Ortilos Zite Kelei u mađarskom mjestu Ortilos. Nakon ulaska Hrvatske u Schengenski prostor i ukidanja granične kontrole prvi puta nakon 1948. godine, načelnici su dogovorili daljnju suradnju ove dvije pobratimljene općine.


Dogovoreno je da će od 1. travnja ove godine solarni čamac koji je u vlasništvu Općine Legrad prema najavi voziti mještane i turiste s jedne na drugu obalu Drave. Ako bude interesa i prema potrebi, čamac bi vozio jedan do dva dana u tjednu prema dogovorenom rasporedu koji će biti naknadno objavljen.

Također, načelnici su dogovarali prijavu projekta biciklističkih staza i izgradnje hostela u Legradu, za što je Općina Ortilos dala punu podršku. Općina Ortilos predstavila je  svoje planove za razvoj turizma što uključuje izgradnju biciklističke staze Ortilos – Murakeresztur, izgradnju vidikovca s adrenalinskim parkom i još nekoliko sadržaja za buduće posjetitelje.

Obje će općine zatražiti od nadležnih tijela da se nastavi s projektom izgradnje visećeg mosta preko rijeke Drave, kako bi biciklisti i pješaci mogli nesmetano odlaziti na jednu i drugu stranu rijeke Drave, a na sastanku je dogovoren i datum tradicionalnog  prijelaza preko Drave 29. i 30. srpnja 2023. godine uz blagdan svete Ane koji svake godine privlači sve više posjetitelja.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com