Ulovili ‘nomadskog’ provalnika u klijeti

Policija je jučer ulovila ‘nomadskog’ provalnika u klijeti, o kojem smo pisali u ovotjednom broju Glasa Podravine i Prigorja. Nakon što su se unazad dva dana zaredale provale u klijeti u Ludbreškom Ivancu, policija je uspjela stati na kraj neobičnom provalniku. Kako neslužbeno doznajemo, da bi to postigli, aktivirali su sve raspoložive snage. U nekoliko vikenda naselja su nadzirali sumnjiva kretanja u nadi da će naići na sumnjivca. Isto se obistinilo u jednog vikendici gdje su ga policajci ulovili ‘na djelu’. Nakon privođenja, zbirnuli su se za  52-godišnjeg sumnjivca s područja Međimurske županije jer kako doznajemo kod njegovih provala nije motiv materijalna korist, nego potreba za preživljavanjem. Naime, unazad desetak dana provalio je u vikend objekte u Rasinji, Kunovec Bregu, na Vinici u Koprivnici, Velikom Pogancu i Ludbreškom Ivancu, iz kojih je otuđio hranu, alkoholna pića i druge predmete. Zbog svega je protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće.


Razlog provala nije prisvajanje materijalne koristi, nego je on čisto egzistencijalne prirode. Provalnik nerijetko prenoći u objektu, posluži se hranom i pićem te ujutro pješice nastavlja svoje putešestvije brjegovima i vinogradima

Kako neslužbeno doznajemo iz istražiteljskih krugova, njegove provale zbog učestalosti i načina operiranja postale su sve zapaženije policiji, ali i vlasnicima klijeti. Provalnik je nerijetko prenoćio u objektu, poslužio se hranom i pićem te ujutro pješice nastavio svoje putešestvije brjegovima i vinogradima.

Sumnja se da je ista osoba u srijedu provalila u vikendicu koja se nalazi u koprivničkoj Ulici Vinica. Tamo je ispreturao prostoriju i naposljetku uzeo alkoholno piće i deku.

Nekoliko dana ranije, u Botinovečkom jarku u Kunovec Bregu nepoznati počinitelj je provalio u klijet iz koje je otuđio alkoholno piće.


Iako se cijelo vrijeme krije po okolnim šumama, sumnjivac je nekoliko puta viđen u blizini vikendica. No, uspio je pobjeći svakom tko mu se pokušao približiti. Napokon, ovog je vikenda prema svemu sudeći, desetak policajaca okružilo vikendicu u kojoj je muškarac odmarao, planirajući nastavak svog putovanja te su ga uspješno ulovili.

Vezani članci

Najčitanije