Unatoč enormno visokim cijenama najma, stan u Koprivnici gotovo je nemoguće naći

Cijene najma stanova u Koprivnici lete u nebo, barem prema onome što se može vidjeti po oglasima na internetskim stranicama. Osim što su najamnine izrazito visoke, problem jest i taj da je gotovo nemoguće pronaći stan za najam. Najlakše ga je unajmiti, ako imate sreće i poznanstva, po preporuci onoga tko unajmljeni prostor napušta.

Da iznajmljivači koriste trenutnu situaciju manjka stanova za najam, dokaz je i to što se, na primjer, stan od 45 četvornih metara iznajmljuje za otprilike 2800 kuna, a tome treba dodati i režije koje ove zime sigurno neće biti niske. U drugom slučaju vlasnik za stan koji se prostire na 30 četvornih metara traži 250 eura, ali su režije uključene u najamninu. No garsonijera se nalazi u dvorištu obiteljske kuće.

Trosobni stan, površine 80-ak četvornih metara, možete unajmiti za 350 eura i pritom morate računati na još 1000 kuna mjesečno za režije.

Svi navedeni stanovi nalaze se u urbanom dijelu Koprivnice, a u okolici trenutno nema prostora koji biste mogli unajmiti.

Ovakvu pomamu za stanovima, tumače nam iz koprivničkih agencija, proizvela je potražnja studenata koji su upisali studij na Sveučilištu sjever. No osim njih, stanove traže i strani radnici koji, ponajprije, rade na izgradnji drugog željezničkog kolodvora.

Kako predviđaju, vjerojatno nećemo tako skoro svjedočiti padu cijene najma, ali vjerojatno je da ćemo za najam u bliskoj budućnosti plaćati i više od trenutne cijene.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com