Utakmici Koprivnice i Varteksa prethodili navijački neredi

Utakmici Koprivnice i Varteksa u subotu oko 16.30h na gradskom stadionu, prethodili su navijački neredi. Prilikom ulaza na stadion, gostujući navijač rođen 1995. godine, narušavao je javni red i mir vrijeđajući policijske službenike, te pozivao skupinu gostujućih navijača na nasilan ulazak u stadion.


Kako bi uspostavili narušeni red i mir, prema skupini gostujućih navijača policija je upotrijebila sredstva prisile – raspršivač s nadražujućom tvari, poznatije kao suzavac i fizičku snagu.

dijana žagar
Dijana Žagar/Arhiva GP

– Do sada poduzetim radnjama utvrđeno je da je nadražujuće sredstvo upotrebljeno isključivo prema odraslim osobama, a dijete koje se spominje u medijskim napisima, prilikom uporabe nadražujućeg sredstva bilo je zaklonjeno drugim osobama, te je u prisutnosti majke prisustvovalo odigravanju nogometne utakmice. Također, provjerom u Općoj bolnici Koprivnica, utvrđeno je da nitko od navijača nije zatražio liječničku pomoć – kazala je Dijana Žagar, policijska službenica za odnose s javnošću u policijskom priopćenju.

Nadalje, tijekom odigravanja utakmice od strane nepoznatog navijača zapaljeno je jedno pirotehničko sredstvo „bengalka“.

U prostorije policije privedeno je devet gostujućih navijača te je u tijeku kriminalističko istraživanje. Utakmici je nazočilo 120 navijača od čega 60 gostujućih navijača.


Vezani članci

Najčitanije