Vatrogasci pozivaju na oprez u novogodišnjoj noći

Pred nama je doček Nove godine koji se često slavi vatrometom, ali i ostalim pirotehničkim sredstvima koji su nažalost čest uzrok požara. Takvo ponašanje ima za posljedicu brojne vatrogasne intervencije u novogodišnjoj noći.


Upravo iz tog razloga Vatrogasci podsjećaju da ne ostavljate dekoracije bez nadzora te da ne koristite prskalice u blizini lakozapaljivih materijala kao što su zavjese i ostali namještaj. Isto tako, važno je napomenuti da korištenje petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, uz mogućnost izazivanja požara, može izazvati teže tjelesne ozljede dok glasne detonacije mogu štetiti djeci, starijim osobama i životinjama.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uputio je čestitku građanima te podsjetio što je obilježilo godinu na izmaku – mnoge teške i zahtjevne vatrogasne intervencije, od poplava do spašavanja unesrećenih iz prevrnutog vlaka i autobusa, bile su pravi izazov za vatrogasce. Ovu je godinu obilježila požarna sezona koja je, uslijed dugotrajne suše i visokih temperatura, rezultirala svakodnevnim požarima u priobalju i na kontinentu.

– Vatrogasci su i ove godine uložili nadljudske napore u spašavanje i sigurnost građana
te mnogobrojnih turista – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik te uputio molbu
građanima da se i u novogodišnjoj noći pridržavaju savjeta o odgovornom ponašanju kako bi vatrogasci i ostali pripadnici žurnih službi imali što mirniji ulazak u 2023. godinu.

Vezani članci

Najčitanije