VIDEO / Koprivničanac Dinko Šimac autor je prvog hrvatskog filma izrađenog u softveru za kreiranje video igara Unreal Engine

Glazbenica Romana Pavliša, umjetničkog imena Anna Moor prošlog je tjedna objavila album autorskih pjesama ‘plavi avioni‘, a usporedno s albumom izašao je i kratki animirani film koji je izrađen u softveru za kreiranje video igara Unreal Engine.


Autor filma je koprivnički redatelj i video snimatelj Dinko Šimac koji je o iskustvu izrade ovakvog filma rekao sljedeće:

‘Ovakav real time dizajn svijeta i svih detalja bez presedana otvara beskonačne mogućnosti individualcima koji su inspirirani svjetovima iz igara. Motivi i slike iz albuma “plavi avioni” često su alegorični, emotivni i nadrealni. Zamisliti glazbeni spot koji bi ih nastojao vjerno prikazati bio je izazovan zadatak. Zato je softver za kreiranje video-igara Unreal Engine savršeno poslužio budući da rad u njemu ne ograničavaju nikakve fizičke prepreke, već je, uz dovoljno vremena i mašte, moguće stvoriti bilo što. Od izgleda svijeta, 3D lika Anne Moor, divovskog kita, kišne oluje, do pokreta kamere i svakog najmanjeg detalja – sve je izrežirano kako bi predstavilo i najavilo album’.

Dinko kao inspiraciju navodi mnoge poznate redatelje video igara kao što su Cory Barlog (God of War saga), Neil Druckmann (The Last of Us) i Hidea Kojimu koji već dvadesetak godina revolucionizira storytelling u igrama.

Autorica glazbe u filmu je Romana Pavliša (Anna Moor), dok je score koji prati film komponirao britanski filmski skladatelj Joshua Urben.


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com