VIDEO // Film ‘Virtualna šetnja školom’ mladih filmaša iz OŠ ‘Braća Radić’ osvojio žiri i publiku na 60. Reviji filmskoga stvaralaštva djece

Filmska družina Osnovne škole “Braća Radić” iz Koprivnice osvojila je dva prva mjesta na 60. Reviji filmskoga stvaralaštva djece koja se održavala u Malom Lošinju od 29. rujna do 2. listopada. Školu su na Reviji predstavljali Marko Periša i Dora Pakasin, učenici sedmih razreda.

U 86 odabaranih filmskih naslova nakon selekcije uvrštena su čak tri filma koprivničke filmske družine i to filmovi u ‘Virtualna šetnja školom’ i ‘Šuma Striborova’ te animirani film ‘Hlebine – small village for great stories’. Za svoja su ostvarenja pohvaljeni od strane ocjenjivačkoga žirija, a filmovi su pobudili veliki interes svih prisutnih. Film Virtualna šetnja školom proglašen je najboljim u kategoriji ‘slobodan stil’, a prema riječima žirija predstavlja  ostvarenje koje na zanimljiv, privlačan i hvalevrijedan način predstavlja školski program za više razrede. Film je osvojio dva prva mjesta – jedno prema mišljenju stručnoga ocjenjivačkog suda, a drugo prema mišljenju ocjenjivačkoga suda djece.

Priprema i snimanje trajalo je nekoliko mjeseci, a u njemu je sudjelovalo više od 250 scenografa, kostimografa, statista i 54 učenika glumaca. Devetominutnim videouratkom ‘Virtualna šetnja školom’ autori žele prikazati kako premostiti strah prelaska učenika četvrtoga razreda u više razrede na veoma maštovit način putujući iz učionice u učionicu, a ovdje ga možete i pogledati:

Članovi  ocjenjivačkog suda bili su producentica Vera Robić-Škarica, novinarka Maja Flego i animatorica Petra Zlonoga koji su pohvalili izvrsna scenska i kostimografska rješenja mladih koprivničkih filmaša.

U sklopu 60. Revije filmskog stvaralaštva održane su brojne aktivnosti poput revijskih projekcija, razgovora s autorima filmskih ostvarenja kao i razgledavanje kulturne i povijesne baštine gradića Malog Lošinja, a za sve filmoljupce bila je organizirana večernja projekcija dječjih filmova. Slobodno vrijeme koprivnički su učenici provodili u šetnji, kupanju i razgledavanju znamenitosti.

Mentori u stvaranju filmskih ostvarenja prikazanih u sklopu Revije bili su Sanja Pakasin, predmetna učiteljica likovne kulture i Slađan Mustač, predmetni učitelj hrvatskog jezika.

 

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com