Vozili pijani, prebrzo i bez vozačkog ispita!

Na području Policijske uprave protekla 24 sata prošla su bez kaznenih djela, no zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i prometna nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.


Jučer, 26. svibnja oko 18 sati u Koprivnici na Varaždinskoj cesti zbog neprilagođene brzine, osobni automobil je udario u pješaka koji je gurao bicikl preko obilježenog pješačkog prijelaza. Pješak je ozlijeđen, a vozač automobila je bio pod utjecajem alkohola od 1,85 promila.

Istoga dana oko 15.30 sati u Torčecu u Podravskoj ulici zbog nepropisnog skretanja sudarili su se osobni automobil i traktor koji je vukao neregistriranu i neosiguranu prikolicu.

Jučer, 26. svibnja, na Prekršajni sud u Koprivnici doveden je 22 – godišnji vozač koji je u 2.47 sati u Koprivnici na Florijanskom trgu zatečen da upravlja osobnim automobilom prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,23 promila. Kažnjen je novčanom kaznom od 7800 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 10 mjeseci. Također, 26. svibnja, na Prekršajni sud u Koprivnici doveden je i 43 – godišnji vozač koji je u petak 25. svibnja oko 23.20 sati u Novigradu Podravskom upravljajući osobnim automobilom prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2,43 promila prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Kažnjen je novčanom kaznom  od 11.400 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije 12 mjeseci.

Na Prekršajnom sudu u Bjelovaru završio je i 47 – godišnji vozač koji je u petak 25. svibnja u 16 sati  u Carevdaru zatečen da upravlja neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom i za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima B kategorije. Određeno mu je zadržavanje od 10 dana nakon čega je predan u zatvor u Bjelovaru.


Oprezno u prometu

Iz Policijske uprave podsjećaju sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, obzirom da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti i uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Također, apeliraju na sve vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja izražena prometnim znakovima i pravilima, ali ih i podsjećamo da brzinu trebaju prilagoditi stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, prometnim znakovima i vremenskim uvjetima.

Korištenje mobitela i sličnih uređaja odvlači pozornost s prometnice, te stoga vozačima motornih vozila, vozačima bicikala i pješacima savjet da za vrijeme kada sudjeluju u prometu ne koriste rečene uređaje.

 


Vezani članci

Najčitanije