Za vikend policija uhvatila biciklista s rekordnih 3,13 promila

Proteklog vikenda policija je sankcionirala 200 prometnih prekršaja od čega 24 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 101 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom provedbe pojačanog nadzora, dva vozača su bila uhićena, dok je jedan vozač bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.


Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 16. srpnja, u 8.17 sati, na državnoj cesti broj 28, u Kenđelovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 109 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.

U subotu, 17. srpnja u 8.38 sati, na državnoj cesti broj 41, sankcioniran je i vozač koji je u Velikoj Mučnoj upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 105 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 18. srpnja u 18.35 sati, na Trgu Eugena Kumičića u Koprivnici, kod 51-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 3,13 promila upravljao biciklom. Vozač je bio isključen iz prometa.

Policija ističe i 19-godišnjeg vozača koji je u subotu, 17. srpnja u 22.10 sati u Kuzmincu, prije stjecanja prava i bez zaštitne kacige, upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom pod utjecajem alkohola od 2,59 promila, pri čemu je izazvao prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen. Nakon liječničkog pregleda, vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com