Zaklada Volim Križevce ove godine dodijelila 20 stipendija učenicima i studentima iz Križevaca

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost Volim Križevce je, nakon provedenog javnog natječaja, donijela odluku o dodjeli 20 stipendija učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2021./2022. Stipendije će tako dobiti 10-ero srednjoškolki i srednjoškolaca s prebivalištem u Križevcima koji škole pohađaju u Križevcima, Koprivnici, Varaždinu, Bjelovaru i Zagrebu i to u mjesečnom iznosu od 500 kuna po pet stipendija iz Obrazovnog fonda Vavra i Socijalnog fonda Zakmardi.
Nadalje, studentske stipendije u iznosu od 1000 kuna mjesečno dobilo je 10-ero studentica i studenata, također iz Obrazovnog fonda Vavra i Socijalnog fonda Zakmardi, od kojih osam studira na Sveučilištu u Zagrebu, a po jedno na Sveučilištu u Rijeci i Sveučilištu Sjever.
– Ove je godine interes za stipendije Zaklade bio iznimno velik pa smo tako zaprimili 17 prijava za studentske i 14 prijava za učeničke stipendije. Budući da postoji velika potreba za stipendijama, ovim putem pozivam sve poslovne subjekte i građane da i dalje uplaćuju donacije na račun Zaklade (HR8724020061500081346) kako bismo našim učenicima i studentima olakšali školovanje – kazala je Ivana Dubravec, predsjednica Zakladne uprave te dodala kako je pristigle prijave pregledalo i bodovalo Povjerenstvo za dodjelu stipendija, a odluku o dodjeli donijela je Zakladna uprava.


Spomenimo i kako je Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost Volim Križevce prva suvremena zaklada u Križevcima osnovana 2019. godine, čije se djelovanje zasniva i na filantropskoj ostavštini Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, znamenitog Križevčanina iz 17. stoljeća koji je svojim dobročinstvom osigurao školovanje onim učenicima i studentima koji inače nikad ne bi imali priliku za to.
Valja napomenuti i kako je prošle školske i akademske godine Zaklada dodijelila ukupno devet stipendija, od toga četiri studentske i pet učeničkih.

Vezani članci

Najčitanije