Zaklada Volim Križevce potpisala 20 ugovora o stipendiranju mladih Križevčana

U križevačkom Kozmološkom centru prošlog je vikenda Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost Volim Križevce upriličila svečano potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija s 20 srednjoškolaca i studenata s područja Križevaca u školskoj i akademskoj godini 2022./2023.


Svečanost je otvorila Ivana Dubravec, predsjednica Zakladne uprave čestitavši pritom svim dobitnicima stipendija na njihovom marljivom radu i rezultatima koje postižu tijekom školovanja. Navela je da je ove godine pristiglo ukupno 48 prijava, od toga 25 srednjoškolaca i 23 studenata, od čega je stipendije dobilo 10 srednjoškolaca i 10 studenata.

Hrvoje Belani, upravitelj Zaklade iskoristio je ovu priliku kako bi zahvalio svim donatorima, građanima i pravnim osobama s područja Križevaca i Zagreba te inozemstva na pruženoj podršci i prilici da Zaklada i ove godine dodijeli 20 stipendija. Napomenuo je da je popis svih podržavatelja naveden na web stranicama Zaklade.

O detaljima provedenog javnog natječaja i načinu bodovanja govorila je Ana-Maria Rešetar, članica Povjerenstva za dodjelu stipendija, a s mogućnostima volontiranja u Zakladi na njihovom EU projektu RUKe (Recikliram, Učim, Kreiram), koji je u provedbi od srpnja ove godine, ukratko je stipendiste upoznao Nikola Ostojčić, voditelj EU projekta.
Svi stipendisti prilikom potpisivanja ugovora dobili su i prigodne poklone.

Ukupno oko 140.400 kuna, odnosno 18.900 eura za dodjelu ovogodišnjih stipendija osigurano je u jednakim udjelima iz dva fonda Zaklade, Obrazovnog fonda Vavra i Socijalnog fonda Zakmardi.
Ovogodišnje stipendije Zaklade dobile su četiri srednjoškolke, šest srednjoškolaca, osam studentica i dva studenta koji će tijekom školske i akademske godine imati ulogu ambasadora Zaklade kroz promicanje vrijednosti Zaklade i volonterske aktivnosti.


Imena i visinu stipendija možete pogledati na službenim stranicama Grada i Zaklade Volim Križevce.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com