Zlatna kokica – premijerni turnir ženskog hrvanja ove subote u Koprivnici

Hrvački Klub Podravka je unazad dvadesetak godina bio vrlo uspješan u organizacijama međunarodnih hrvačkih turnira za uzraste dječaka pod nazivom ‘Zlatni pijetao’ koji svake godine u ožujku okupi brojne natjecatelje iz 14 zemalja.


Ipak, pandemija koronavirusa zaustavila je Zlatnog pijetla na tri godine, ali nadolazećeg ožujka 2023. godine trebao bi se održati. S obzirom da je žensko hrvanje sve popularnije u svijetu, hrvački klub Podravka već ovog vikenda započinje s jednim novim projektom, organizacijom hrvačkog turnira za djevojčice pod nazivom ‘Zlatna kokica’.

Kao takav, biti će to prvi turnir u Hrvatskoj organiziran isključivo za uzraste djevojčica. Djevojčice će se tako natjecati u tri uzrasne kategorije. Starije djevojčice rođene 2008. do 2010. hrvat će u jedanaest težinskih kategorija kao i mlađe djevojčice rođene 2011. do 2013. godine. Početnice rođene 2014. i 2015. godine hrvat će u četiri težinske kategorije.

Pozive za sudjelovanjem primili su, ali i potvrdili dolazak svojih natjecateljica, klubovi iz šest europskih država (Mađarska, Slovenija, Srbija, Poljska, Češka i Slovačka) te uz, naravno, sve klubove iz Hrvatske koji rade sa djevojčicama, očekuje se oko 150 natjecateljica što smatraju odličnim odazivom obzirom da se radi o prvom turniru.

Turnir će se održati u Koprivnici, dvorani ‘Vinko Zember’ Osnovne škole Đuro Ester 10. prosinca (subota) u vremenu od 9 do 18 sati. Kvalifikacijske borbe kreću od 10 sati, a ulaz je besplatan za sve.


 

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com