Župan Darko Koren i zamjenik Darko Sobota posjetili općinu Kloštar Podravski

Župan Darko Koren i njegov zamjenik Darko Sobota posjetili su Općinu Kloštar Podravski te se susreli s općinskim načelnikom Sinišom Pavlovićem i suradnicima, koji su ih upoznali s aktualnostima i projektima na području općine. Načelnik Pavlović je zahvalio Županiji na potpori naglasivši kako zajedničko djelovanje lokalne i regionalne samouprave uvelike doprinosi stvaranju veće kvalitete života na prostoru općine što je vidljivo iz brojnih projekata koji se tu provode.

Župan je pohvalio suradnju Općine i Županije kazavši kako je razvoj svih dijelova Koprivničko-križevačke županije i stvaranje boljih uvjeta za stanovnike prvi preduvjet za ostanak, posebno mladih obitelji u ruralnim krajevima županije.

FOTO: Trenutno se u općini ulaže u asfaltiranje cesta/KKŽ

-Drago nam je što ste pokrenuli brojne infrastrukturne projekte i što ulažete u prometnu infrastrukturu u čemu vas Županija i Županijska uprava za ceste prate od samih početaka. Ravnomjerni razvoj naše županije i stvaranje adekvatnih životnih uvjeta za žitelje jedna je od temeljnih politika Županijske uprave i na tom tragu radimo već godinama, a sve na dobrobit ljudi koji žive na ovom području. Izgradnja i obnova cesta, a uskoro i izgradnja dugo očekivane školske sportske dvorane  vrijedne oko 12 milijuna u kojoj će Županija sudjelovati s pedeset posto novca, tu će kvalitetu života uistinu podići na visoku razinu – kazao je župan Koren te dodao kako je u tijeku  postupak dobivanja rješenja za izmjene u projektnoj dokumentaciji nakon čega će biti raspisan natječaj za izvođača radova.

Nakon sastanka, župan je sa zamjenikom Sobotom i suradnicima, u prisustvu načelnika Pavlovića obišao završnu fazu radova asfaltiranja ulice Matije Gupca u naselju Prugovac, vrijednih 431.000 kuna od čega je 147.000 osiguralo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja kao i obnovljene dionice od Kloštra Podravskog do Kozarevca gdje je završeno asfaltiranje preostalih 1.470 metara prometnice u koje je uloženo 609.000 kuna.  Županijska uprava za ceste u tom je projektu osigurala 487.000, a općina 122.000 kuna.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com