Župan Koren posjetio koprivničku bolnicu i čestitao rodiljama na prinovama

Župan Darko Koren je u utorak, 2. siječnja sa suradnicima posjetio rodilište koprivničke Opće bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’ te je uz prigodnu čestitku darivao rodilje koje su u prvim danima ove godine na svijet donijele prinove i radost u svoje obitelji.
Prije obilaska medijima se obratio ravnatelj bolnice Mato Devčić koji je zahvalio na tradicionalnom posjetu te kvalitetnoj suradnji koju OB Koprivnica ima sa Županijom. Iako su osnivačka prava od prvog dana ove godine prebačena na državu, ravnatelj Devčić je istaknuo kako će se dugogodišnje partnerstvo nastaviti.
– Vjerujem kako kvaliteta zdravstvene usluge neće biti umanjena, a bolnica je već i uputila zahtjeve prema nadležnom ministarstvu kako bi se nabavila medicinska oprema prema definiranim prioritetima, naglasio je ravnatelj Devčić.


Voditelj Odjela ginekologije dr. Ivica Stanišić je rezimirao 2023. godinu te istaknuo kako je zabilježeno sedam poroda manje u odnosu na godinu ranije, a ukupno je zabilježeno 675 poroda, od čega je bilo osam blizanačkih trudnoća.
– Trend manjeg broja poroda se nažalost nastavlja, no veseli što smo u novu godinu ušli s prinovama, pa smo tako dočekali prve sate ove godine uz rođenje muškog djeteta. Porod je prošao u skladu s protokolima, a majka i maleni Lovro se osjećaju dobro te ćemo ih nakon opravka otpustiti kući, kazao je dr. Stanišić.

Župan Koren je čestitao na prinovama te se dotaknuo pitanja demografije i mjera koje Županija poduzima kako bi se poboljšala ukupna slika.
– Činjenica je da su negativni trendovi prisutni dulje vrijeme i to je problem cjelokupnog društva na koji mi kao lokalna i regionalna zajednica ne možemo toliko značajno utjecati. No, unatoč tome pokušavamo brojnim alatima barem ublažiti posljedice – od potpora za stambene kredite za liječnički kadar, financiranja potpomognute oplodnje pa sve do materijalnih ulaganja u zdravstveni sustav što smo činili u kontinuitetu svih ovih godina, kazao je župan te podsjetio kako je Županija dobila status prijatelja djece što potvrđuje da se u svim sektorima radi na korist djece.

– Ova bolnica također ima status prijatelja djece, dakle uistinu činimo sve što možemo kako bi osigurali najbolje uvjete. Što se pak tiče pitanja funkcioniranja ove najvažnije zdravstvene ustanove na našem području, vjerujem da će sve funkcionirati u najboljem redu, no važno je istaknuti kako je pitanje problema zdravstva mnogo dublje od osnivačkih prava ustanova te da da se reforma mora provesti na temelju analize. Hvala svima koji rade u sustavu zdravstva, a posebnu čestitku upućujem rodiljama koje su na svijet donijele novi život, zaključio je župan te je u obilasku uručio prigodne poklone za rodilje i djelatnike rodilišta.

Današnjem posjetu rodilištu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek, zamjenica ravnatelja bolnice Biljana Marković, pomoćnica ravnatelja i glavna sestra bolnice Ružica Evačić, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor Željko Odobašić te voditeljica tima rodilišta Jasminka Mrculin.


Foto: KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA
Foto: KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA
Foto: KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA
Foto: KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA
Foto: KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA
Foto: KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Vezani članci

Najčitanije