Županija daje dva milijuna eura za razvoj gospodarstva i poljoprivrede

Koprivničko-križevačka županija i ove je godine u Proračunu osigurala novac za 24 javna poziva Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu vrijedna 1.940.000 eura, kroz koja će pružiti financijsku potporu privatnom sektoru, fizičkim osobama, javnom sektoru te udrugama, turističkim zajednicama i znanstvenim ustanovama.
Javni pozivi, s obrascem zahtjeva i popisom dokumentacije, bit će objavljivani sukcesivno u razdoblju od ožujka do rujna na stranici kckzz.hr.


Trenutno su objavljeni Javni pozivi za potpore male vrijednosti za industrijsku proizvodnju povrća, za pčelarsku proizvodnju, za ulaganje u materijalnu imovinu na poljoprivredom gospodarstvu, za višegodišnje nasade te osiguranje u poljoprivredi.

Otvoreni su i pozivi za ravnomjerni razvoj Županije te za izgradnju vodnokomunalnih građevina i sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima.

Potpore male vrijednosti davat će se za kontrolu i certifikaciju ekološke proizvodnje te za povećanje ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva za mlade poljoprivrednike.

 


Vezani članci

Najčitanije