Županija očekuje 70.000 eura iz EU za socijalne projekte

U prostorijama Županijske uprave u srijedu, 24. siječnja je održana konstituirajuća sjednica Savjeta za socijalnu skrb u Koprivničko-križevačkoj županiji. Sjednicu kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i po ovlaštenju župana pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Ana Mušlek, vodila je predsjednica Savjeta Maja Blažek koja je članove uvodno upoznala s radom i zadaćom Savjeta, posebno obvezom predlaganja socijalnog plana za područje županije Županijskoj skupštini.


Članovi Savjeta su potom usvojili prijedlog imenovanja zamjenice predsjednice pa će tako tu dužnost obnašati ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Željka Koluder-Vlahinja. Nakon izbora, pomoćnica ravnateljice PORA Regionalne razvojne agencije Senada Ranilović je održala prezentaciju natječaja ‘Izrada županijskih socijalnih planova’ za jedinice regionalne (područne) samouprave. PORA će biti uključena u projekt kao podrška prilikom prijave i provođenja projekta, a iznos koji Koprivničko-križevačkoj županije može biti dodijeljen iz Europskog socijalnog fonda je 70.000 eura.

Dodajmo kako je Savjet za socijalnu skrb u Koprivničko-križevačkoj županiji osnovan radi planiranja i razvoja mreže socijalnih usluga i ostvarivanje prava, obaveza, mjera i ciljeva socijalne skrbi na području Koprivničko-križevačke županije. Broji petnaest članova iz redova Hrvatskog zavoda za socijalni rad, domova, socijalne skrbi, centara za pomoć u kući te drugih pravnih i fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost socijalne skrbi, ustanova iz područja obrazovanja, zdravstva, zapošljavanja, strukovnih komora i udruga te udruga za promicanje prava korisnika socijalne skrbi.

Vezani članci

Najčitanije