Direktor muljao s računima i oštetio državu za 331 tisuću kuna

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 33-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaje poreza ili carine.


Sumnja se da je osumnjičeni kao direktor trgovačkog društva od siječnja do lipnja 2021. godine u namjeri da trgovačkom društvu umanji obvezu plaćanja poreza na dodanu vrijednost poreznoj upravi podnio prijave poreza na dodanu vrijednost, u kojima je osnovom ulaznih računa drugih trgovačkih društava prikazao pravo na pretporez od primljenih isporuka robe te odbio pretporez u ukupnom iznosu od 331.316 kuna, iako ta trgovačka nisu isporučila robu navedenu u računima, čime je neistinito iskazao pravo svog trgovačkog društva na odbitak pretporeza i oštetio državni proračun Republike Hrvatske za navedeni iznos.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaja poreza ili carine protiv osumnjičenika je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com