Alkoholizirani biciklist uspio voziti s više od tri promila u sebi

Tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su tri prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.


Prometne nesreće su zabilježene zbog nepropisnog mimoilaženja, nepropisnog uključivanja u promet i vožnje na nedovoljnoj udaljenosti. Mladi vozač pod utjecajem alkohola izazvao je prometnu nesreću u kojoj je sam lakše ozlijeđen.

Tijekom vikenda sankcionirano je 206 prometnih prekršaja od čega 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 92 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Uhićena su bila dva vozača, a protiv jednog vozača proveden je žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu u 23.06 sati u Ulici Grkinska u Đurđevcu kada je 40-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,09 promila.


Najveća koncentracija alkohola kod vozača motornih vozila zabilježena je u subotu oko 18 sati u Kolodvorskoj ulici u Koprivnici kod 45-godišnjeg vozača koji je upravljao teretnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,91 promila. Vozač je bio uhićen, te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 9400 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije dva mjeseca.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu u 2.25 sati, na državnoj cesti broj 28, u Kuštanima kada je 27-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 126 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Pod utjecajem alkohola tijekom vikenda zatečena su tri mlada vozača (do 0,50 g/kg – 1, 0,50 do 1,00 – 1, 1,00 do 1,50 g/kg – 1). Najveća koncentracija alkohola, kod mladih vozača utvrđena je u subotu, 2. veljače, u 5 sati na otvorenom dijelu državne ceste broj 2 Virje – Đurđevac, kada je 21 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,30 promila, pri čemu je izazvao prometnu nesreću u kojoj je sam lakše ozlijeđen.

Vezani članci

Najčitanije