Ana Debelić: Ako smo mogle protiv Dankinja, možemo i protiv Rumunjki

Podravka Vegeta s pobjedom se vratila iz Danske, a već dan nakon povratka održana je konferencija za novinare kako bi se najavila utakmica s Craiovom koja se u Rumunjskoj igra već u petak u 18.30 sati uz prijenos na HTV 2.


– Bilo je lijepo igrati pred punim tribinama u Danskoj, a ostvarilo se najljepši mogući scenarij, uzeli smo dva boda. Čeka nas dug put do Rumunjske, ali to ne smije umanjiti našu želju da damo sve od sebe protiv Craiove. Želja je da uzmemo dva boda u Craiovi – rekla je Ana Debelić.

Foto: Ivan Brkić

U Danskoj je odigrala odlično, zabila je osam gol.ova uz stopostotnu realizaciju, velik doprinos dala je i u obrani.

– Mene je išlo tada, ali ne bih sebe isticala. Naravno da mi je drago i da sam sretna, ali najvažnija je pobjeda i da smo bile sve kao jedna. No, to sad već zaboravljamo, čeka nas novo dokazivanje, novo iskušenje. Nykobing je bio malo brža i poletnija, a Craiova je malo sporija, pa se nadam da će nama biti malo lakše da ih spriječimo i zatvorimo. No, ako smo pokazali da možemo protiv Dankinja, što ne bi mogli i protiv Rumunjki – rekla je Ana Debelić.

Craiova je aktualni osvajač EHF kupa i doprvak Rumunjske koji je u rujnu prošle godine u Koprivnici pao u kvalifikacijama za Ligu prvakinja. U odnosu na tu utakmicu u ekipi imaju dosta promjena, ali su kod kuće i dalje dosta neugodne.


– U ponedjeljak smo se vratili, danas su dva treninga, a već sutra idemo na put. Tražio sam da tamo imamo tri treninga, ali ne daju nam, kažu da ne može, tako da ćemo imati samo jedan trening, ali što je, tu je, to su te igrice. U Craiovi nas očekuje žestoka utakmica, pravi pakao. Puna dvorana, četiri-pet tisuća ljudi i sva ona koreografija koja ide uz to, znači pritisak na suce i slično. Nadam se da će to biti u granicama normale, protiv Dankinja to baš i nije bilo tako, bilo je žestoko, ali spremni smo i na to – najavio je trener Zlatko Saračević, uz dodatak kako lakše ozljede muče Jovanu Risović i Anu Debelić, te od ranije i Aljonu Ihnjevu.

Foto: Ivan Brkić

Sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović je dodala:

– Smijemo se, sretni smo i veseli nakon pobjede u Danskoj koja puno znači. Motivacijski i psihološki je u ovom trenutku jako dobro došla, ali treba se malo prizemljiti. Ova utakmica došla nam je kao bronhi, lakše se diše, no to je samo trenutno. Pokazalo se u Ligi prvakinja da nekoliko sjajnih bljeskova ne nosi rezultat. Ono što mi želimo i ove sezone i u budućnosti je konstanta dobrih igara, a ona nosi rezultat. Pred nama je jako teška utakmica u Craiovu, dosadašnje igre i rezultati ostavljaju nam mjesta da budemo optimisti i vjerujemo u dobru igru, a naravno da priželjkujemo i dobar rezultat – rekla je Tatari Šimunović.

Vezani članci

Najčitanije