Dječak koji je upravljao i izletio traktorom više nije u životnoj opasnosti

Dječak, 11 godina star, koji je 24. travnja u selu Rašćani, u Općini Sveti Ivan Žabno sletio traktorom u kanal, više nije u životnoj opasnosti. Još uvijek se zbog ozbiljnosti ozljeda nalazi u zagrebačkoj bolnici, rekla je Mirela Škvorc, voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi Koprivničko-križevačkoj, na današnjoj konferenciji za novinare.


Podsjetimo, dječak je tog dana sam upravljao traktorom i u jednom je trenutku izgubio nadzor nad vozilom. Uslijedilo je slijetanje u kanal. U pratnji 11-godišnjaka, u drugom traktoru, bio je njegov djed. Navodno su se vračali s radova koje su obavljali u polju.

Nesretnik je s ozljedama opasnim po život odmah prevezen u Opću bolnicu Koprivnica, a potom u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu. Tu su ga liječnici zbog ozljeda neko vrijeme držali u induciranoj komi.

Mirela Škvorc, voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u PU Kc-kž/O.Špiranec

Kako je rekla Škvorc, u vrijeme intenzivnih poljoprivrednih radova česti su slučajevi prevrtanja traktora i gubljenja kontrole nad njima. Ove godine, kazala je, zabilježeno je nekoliko prevrtanja u kojima su poginule tri osobe.

– Stoga molimo vlasnike traktora da svoja vozila ne daju u ruke osobama koje nemaju položenu F kategoriju. Da na vrijeme registriraju, odnosno provjere tehničku ispravnost vozila – istaknula je Škvorc dometnuvši da do prevrtanja traktora najčešće dolazi na nizbrdicama. Tada nerijetko vozači na preskokce stavljaju vozilo u višu brzinu što rezultira njegovim naglim zaustavljanjem i prevrtanjem.


– Apeliramo na vozače traktora da žeđ uzrokovanu radovima u polju ne pokušavaju utažiti alkoholnim pićima. Jer, nerijetko je alkohol krivac za nemile događaje – zaključila je Škvorc.

 

Vezani članci

Najčitanije