Druženje s knjižničarima, nagrade i brojna iznenađenja uz Dan knjižnice ‘Fran Galović’

U subotu 20. svibnja Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ Koprivnica za sve korisnike i posjetitelje priprema pregršt zanimljivih aktivnosti uz druženje s knjižničarima, mogućnost besplatnog učlanjivanja i vraćanja knjiga bez zakasnine, nagradne igre i razna iznenađenja, a sve u sklopu proslave Dana knjižnice.


U Odjelu za odrasle posjetitelji će moći popiti kavu, porazgovarati s knjižničarima i dobiti putovnicu za razgledavanje knjižnice koja će ih odvesti do nagrada na kraju puta.

Posjetitelje očekuje i mnoštvo iznenađenja te uzbudljiva atmosfera čarobnog svijeta Harryja Pottera za djecu, mlade i odrasle u programu „Harry Potter TO GO – čarolije za velike i male“ od 9 do 12 sati. Sudionici će najprije imati priliku posebnim testom provjeriti u koji od četiri doma bi ih razvrstao Razredbeni Klobuk u Hogwartsu. Osim toga, moći će provjeriti svoje znanje iz knjiga i filmova o slavnom čarobnjaku Harryju te osvojiti prigodne nagrade. Oni malo vještiji u kreativnim aktivnostima moći će izrađivati „čarobno“ pero za pisanje i kravatu u bojama svog doma, kao dio obavezne školske uniforme u Hogwartsu te se fotografirati uz druge rekvizite iz Harry Potter serijala. Program će biti jezično prilagođen za posjetitelje iz Ukrajine, te će biti dostupan prijevod na ukrajinski jezik svih uputa i aktivnosti.

Posjetitelji će moći razgledati i posjetiti prvi kat Knjižnice i prostore koji inače nisu otvoreni za korisnike – mala tajna spremišta knjiga i časopisa, Matičnu službu, Službu nabave i obrade, ravnateljstvo i računovodstvo.

U Dječjem odjelu kroz program ‘Subota za obitelj’ pozivaju se roditelji i staratelji da slobodno vrijeme s jedcom ove subote provedu u našoj knjižnici gdje ih očekuje igra robotima, didaktičkim igračkama, posudba i čitanje slikovnica, posudba vrećica pričalica.


Za najmlađu djecu od 6 mjeseci do 3 godine održat će se Pričaonica za bebe i malu djecu pod nazivom „Piko u knjižnici!“. Pričaonica će se održati u dva termina, u 9:30 za djecu od 6 mjeseci do 2 godine i u 10:30 za djecu od 2 do 3 godine. Voditeljice su odgojiteljice Marija Sesvečan i Goradana Bonta te knjižničarka Ida Gašpar.

Stručno-znanstveni odjel u subotu nudi svojim posjetiteljima mogućnost da prelistaju neke od najnajstarijih, najčuvanijih i najskupljih knjiga i časopisa iz fonda knjižnice. Riječ je o građi u rasponu od početka 17. pa do 20. stoljeća, a moći će vidjeti i neke od najmanjih knjiga i časopisa, minijaturnog formata.

 

Vezani članci

Najčitanije