Marta i Lovro oduševili svojom izvedbom na gimnazijskom Talent Showu

Marta Jembrek (18) i Lovro Rasinec (17) pobjednici su 8. Talent Showa koprivničke Gimnazije Fran Galović koji je održan prošlog petka u Domu mladih Koprivnica. Oduševili su stručni žiri i publiku svojom izvedbom pjesme ‘Visine‘ Matije Cveka i osvojili prvu nagradu. Marta i Lovro učenici su koprivničke Gimnazije, a Lovro paralelno pohađa i srednju glazbenu školu za klavir.


– Jako sam sretan jer smo se super zabavili, bilo je svega i plesa i puno sviranja i pjevanja – kaže mladi klavirist koji je u rodnom Đurđevcu član zbora ‘Glas Neba’ i najviše uživa kad prati pjevače.

Lovro Rasinec / FOTO IVAN BRKIĆ

Prvu probu za nastup gimnazijalci su imali samo dva dana uoči nastupa, a na sudjelovanje ih je potaknula profesorica Darija Kivač.

– Nije bilo nikakvog stresa, mi smo tome pristupili više iz zabave i uživancije. Nisam očekivala da ćemo dobiti neku nagradu. Mislim da je puno teže nastupiti s nekim u duetu nego sam, treba imati taj osjećaj jedno za drugoga i biti povezan na nekoj razini. Lovro i ja možda nismo u petak izveli baš sve što smo si zacrtali, ali čim smo se pogledali znali smo što dolazi sljedeće – kaže Marta koja je učila svirati klavir u sklopu plesne škole koju je pohađala u Koprivnici. Već su je tada nastavnici poticali da upiše solo pjevanje jer je pokazala talent, ali kod Marte je ipak prevagnula ljubav prema plesu. Sada je posvećena najviše školi jer je ove godine čeka upis na fakultet.

– Morala sam si malo posložiti prioritete. Ali život ide dalje, nekad moraš malo pustiti neke stvari, ali one su i dalje tu. Svoje znanje i talent u životu uvijek možeš iskoristiti – kaže Marta.


Njoj je ovo bio prvi solo nastup pred publikom i kaže da nije očekivala da će se tako dobro snaći.
– Nije bilo nekog stresa, samo adrenalin, uzbuđenje i jako dobar osjećaj. Mnogi su nam rekli da smo dobra kombinacija i da se dobro poklapamo, a da nije tako, ne bismo mogli skupa ni nastupiti – kaže Marta.
Na Talent Showu predstavili su se brojni mladi glazbenici i plesači u 10 točaka, a nastupili su i gosti iz sarajevske Druge gimnazije. Drugo mjesto osvojila je plesna skupina Adawood, a treće Gimnazijski bend u sastavu Dorian Kovačić, Iva Puškaš, Katja Ljubić, Simon Sović, Nika Cik, Lucija Večenaj, Lovro Rasinec, Vilim Miklošić i Klara Miklošić.

Marta i Lovro upoznali su se prije godinu i pol i od tada često zajedno muziciraju / FOTO IVAN BRKIĆ

Vezani članci

Najčitanije