Đurđevac bilježi veliki porast djece upisane u vrtić i Osnovnu školu, studij već praktično popunjen

Grad Đurđevac i ove godine bilježi veliki porast upisane djece u Dječji vrtić Maslačak Đurđevac.

-Za upis je prijavljeno oko 70 budućih vrtićaraca, što znači da će iduće pedagoške godine vrtić pohađati preko 300 djece raspoređene u 18 odgojnih skupina. Osigurat ćemo upis za svu djecu s područja grada te ni ove godine nemamo listu čekanja. Prvi smo se prijavili na raspisani natječaj za dogradnju vrtića i vjerujem da će uskoro biti objavljeni rezultati te da ćemo brzo krenuti s izgradnjom – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U Osnovnoj školi Đurđevac i ove će godine preko 80 učenika krenuti u prvi razred te će biti raspoređeni u 4 razreda odjela.

– Sve je veći i veći broj osnovnoškolaca, odnosno svake godine upisujemo četiri razredna odjela te zbog povećanja razrednih odjela imamo nastavu u dvije smjene, ali i zbog toga jer su naši predškolci trenutno smješteni u školi kako bi se osiguralo dovoljno mjesta za upis sve djece u vrtić. Nakon dogradnje vrtića školarci će nastavu polaziti u jednoj smjeni. Preko projekta uređenja školske kuhinje osigurat će se adekvatan prostor za pripremu školskih obroka, a urediti će se i prostor restorana.  Imamo spreman projekt i iščekujemo raspisivanje natječaja – rekao je gradonačelnik Janči.

Postoji i veliki interes za upis u Gimnaziju i Srednju školu Đurđevac, a najviše iz područja računarstva i elektrotehnike. Učenici sve više pokazuju interes za zanimanja iz IT sektora s kojima lakše pronalaze posao nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Veliki je interes i za upise na Sveučilište Sjever u Đurđevcu na studij Računarstva i informatike, a već sad je đurđevački studij prvi izbor za čak 15 budućih studenata, a njima još 30 je drugi ili treći izbor.

– Učenici s našeg područja sada imaju mogućnost studirati kod kuće, nemaju velike troškove putovanja i smještaja, a imaju najkvalitetniji stupanj obrazovanja. Ukoliko netko ima dvojbu gdje studirati da bi dobio najbolje znanje iz područja programiranja te informatike i računarstva, onda je to svakako nadaleko Đurđevac. Osigurane stipendije koje daje Grad su također još jedan dodatni razlog za studij u Đurđevcu. To je prilika za štednju na svim troškovima za vrijeme studija, što je ispravna odluka – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com