Đurđevačka gimnazija predstavila svoju Erasmus akreditaciju te planove aktivnosti u novoj školskoj godini

Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva službeno je javnosti predstavila svoju Erasmus akreditaciju te planove za Erasmus aktivnosti u novoj školskoj godini. Izlaganje je održano u prostoru Gradske knjižnice Đurđevac.


Erasmus akreditacija novi je oblik dugoročnog financiranja Erasmus projekata koji iskusnim korisnicima omogućava lakši pristup financijskim sredstvima i to u razdoblju od 5 godina. Erasmus akreditacija obuhvaća niz aktivnosti koje podupiru ključne ciljeve institucije, a za đurđevačku gimnaziju to je stručno usavršavanje nastavnika i stručnih suradnika te razvijanje vještina učenika kroz široki spektar dodatnih sadržaja koji bi učenike trebali privući upravo gimnazijskom usmjerenju.

Školska koordinatorica Erasmus projekata Ana Huzjak, prof., na predstavljanju je govorila o misiji i viziji škole, istaknuvši moto gimnazije „Mala škola velikog srca“ kao nit vodilju na putu prema ciljevima kojima gimnazija teži: – Erasmus akreditacija je u prvom ciklusu đurđevačkoj Gimnaziji donijela financijska sredstva u iznosu od 87.320,00 eura te omogućila sudjelovanje nastavnika u strukturiranim tečajevima, job shadowing, te dugoročne i kratkoročne mobilnosti za više od trideset učenika u prvoj godini projekta – istaknula je Huzjak, te se osvrnula  i na veliko priznanje koje je škola dobila prošle godine kroz Europsku nagradu za inovativno poučavanje za Erasmus projekt IMAGINE.

Ravnatelj gimnazije, Tomislav Ostojić, prof., upoznao je prisutne s projektom TAKE EU, još jednim projektom kroz koji je gimnazija osigurala financijska sredstva od 20.000,00 EUR za razvijanje kurikuluma vezanog uz podučavanje o europskim vrijednostima i kulturi. Taj projekt dio je aktivnosti Jean Monnet Erasmus programa koja je do sada bila vezana isključivo uz visoko obrazovanje, a od ove godine omogućen je pristup i srednjoškolskim ustanovama.

Predstavnik Grada Đurđevca, Matija Bažulić iz vlastitog je iskustva potvrdio vrijednost Erasmus projekata te je pozvao učenike da se u uključe u projekt uključe i preko njega steknu nova znanja i iskustva.


Željko Zebec, predsjednik Vijeća učenika koji je i sam sudionik Erasmus programa naglasio je da Erasmus projekti, osim što omogućuju stjecanje novih znanja, također grade međunarodna prijateljstva, otvaraju nove vidike i unose raznolikost i zanimljivost u svakodnevicu učenika.

Okupljenima se kratko obratio i zamjenik župana Ratimir Ljubić,a događanju je prisustvovala i Ana Mušlek, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine.

Predstavljanje Erasmus akreditacije i budućih aktivnosti / FOTO: Grad Đurđevac
Predstavljanje Erasmus akreditacije i budućih aktivnosti / FOTO: Grad Đurđevac
Predstavljanje Erasmus akreditacije i budućih aktivnosti / FOTO: Grad Đurđevac
Predstavljanje Erasmus akreditacije i budućih aktivnosti / FOTO: Grad Đurđevac

Vezani članci

Najčitanije