Đurđevački osnovnoškolci peti na Šahovskom festivalu za mlade

U subotu je u Zagrebu održan Šahovski festival za mlade, u organizaciji Kasparov Chess Foundation Adriatic.


U sklopu festivala održan je šahovski turnir na kojemu je nastupilo četvero učenika Osnove škole Grgura Karlovčana Đurđevac.

– Najveći uspjeh postigao je Matija Mihočka u kategoriji osnovnoškolaca do devet godina. Na neslužbenom državnom prvenstvu u brzopoteznom šahu, osvojio je 3. mjesto u konkurenciji 48 natjecatelja. U istoj kategoriji je nastupio i Tin Turbelija, te je zauzeo 10. mjesto (3,5 boda). Sjajan rezultat postigao je i Luka Konjarek, koji je u kategoriji osnovnoškolaca do 15 godina osvojio 4. Mjesto, a u kategoriji osnovnoškolaca do 12 godina sudjelovao je Karlo Šokec i osvojio 9. mjesto (3,5 boda) – poručili su iz škole.

Dodali su da su tim rezultatima učenici zauzeli visoko 5. mjesto u konkurenciji osnovnih škola, te je zbog toga škola nagrađena sa tri šahovska kompleta.

Osim odličnih rezultata, učenike je razveselilo i što su upoznali najvećeg šahistu svih vremena – Garija Kasparova. Prisustvovali su i simultanki koju je proslavljeni šahist igrao protiv poznatih osoba iz kulturnog i javnog života (Miroslava Ćire Blaževića, Mirka Filipovića, Franje Arapovića, Dragana Primorca i ostalih).


Vezani članci

Najčitanije