Evo kako su Ratko i Zdravko krali kokoši u Općini Legrad

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv 44-godišnjeg R.B. iz Svetog Đurđa i 23-godišnjeg Z.B. iz Velikog Bukovca, zbog krađe sedam kokoši koje su u listopadu ove godine u naselju Antolovec u Općini Legrad odnijeli iz kokošinjca oštećene Š.V. Procijenjena vrijednosti ‘ulova’ je oko 70 eura.


– Došavši do kokošinjca u vlasništvu Š.V., prerezali su špagu kojom je na prozorskom okviru bila pričvršćena metalna pletena žica, da bi potom skinuvši žicu, kroz tako sačinjen otvor u unutrašnjost kokošinjca ušao R.B. On je kokoši kroz otvoreni prozor dodavao Z.B. i na tako opisani način uzeli i zadržali za sebe najmanje sedam komada, u vrijednosti od 70 eura, navodi se u optužnici.

U svojstvu svjedoka ispitana je i S.B., majka okrivljenog Z.B. koja je rekla kako joj je R.B. pomagao popravljati krov na kući, jer je u to vrijeme njezin suprug bio u zatvoru.
– U noći su R.B. i moj sin Z.B. nekamo otišli i kada su se vratili vidjela sam da je R.B. donio kokoši u jastučnici te mi rekao neka ih očistim. Kokoši su bile zadavljene i mislim da ih je bilo sedam. Pitala sam R.B. odakle kokoši, a on mi je samo govorio neka ih očistim. Kada sam pitala Z.B. odakle im kokoši, rekao mi je da je kod Antolovca zatekao R.B. kada je na bicikl stavljao kokoši te da mu je pomagao držati bicikl, navela je.

Za ovaj čin za R.B. je zatražena zatvorska kazna od sedam mjeseci, a Z.B. uvjetno na dvije godine.

Dodajmo i zanimljive životopise okrivljenika.
Okrivljeni R.B. je bez zanimanja, na nadnicama zaradi do 30 eura dnevno, živi u  izvanbračnoj zajednici, otac devetero djece za koje ne zna životnu dob. Kriminalna prošlost R.B. popisana je na gotovo četiri stranice optužnice. Tu je od 2000. do danas više desetaka kaznenih djela, teških krađa, nedozvoljenog držanja oružja, izazivanja prometnih nesreća, prikrivanja, krivotvorenja isprava, nasilničkih ponašanja, zlouporaba opojnih droga, prijetnji, oštećenja tuđih stvari te napada na službenu osobu, za što je dobio brojne zatvorske i uvjetne kazne.
Drugookrivljeni Z.B. dosad je uspio upisati ‘samo’ jednu tešku krađu.


Vezani članci

Najčitanije