[FOTO] Motokros vratolomije oduševile okupljene na Karasovom brijegu

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu jučer je u Kozarevcu, na stazi Karasov brijeg okupilo ponajbolje motocikliste iz Hrvatske, te brojne obožavatelje oktanskog spektakla.


Među nekih 120 vozača, što domaćih, što stranih, najboljima u klasi B-250 pokazali su se Tomislav Bermanec. Krunoslav Ivanović i Dinko Folnović podijelili su prvo mjesto u klasi B-Open, dok je HR MX2 osvojio Nikola Hranić. Alex Novak bio je najbrži u HR MX50J.

HR MX65J pripala je Šimunu Ivandiću, HR MX85J Patriku Ujčiću, HR MXOPEN Matiji Kelavi, a u kategoriji quadova najbrži je Damjan Brinovšek dok je Danko Braim bio najbolji u HR VET A klasi. Detaljne rezultate možete pogledati ovdje.

Ovo je 15. godina kako moto kluba Karas Team uz suradnju s Općinom Kloštar Podravski, a od ove godine i Turističkom zajednicom područja Dravski peski, organizira ovu utrku.

– Puno je odricanja i truda uloženo, a kao i kod svih organizacija financije su uvijek problem jer imamo i dosta velike troškove. Utrka nas košta oko 38.000 kuna, a samo Hrvatskom moto savezu moramo platiti oko 6000 kuna za dozvole i razne druge troškove. Gdje su još osiguranje, prva pomoć, suci, strojevi i radnici koji održavaju stazu. Nakupi se troškova vrlo brzo, no velika volja nas drži na nivou. Veliku podršku nam daje Općina Kloštar Podravski, uključile su se i Turistička zajednica područja Dravski peski, Zajednica sportova pa je ipak lakše – kazao je u najavi utrke Anutn Karas, organizator utrke i predsjednik kluba Karas Team.


Staza Karasov brijeg ima i europsku licencu, prepoznati su u Hrvatskoj i Europi kao mjesto na kojem se voze vrhunske utrke, a prepoznaju ih i posjetitelji koji svake godine sa zanimanjem dolaze pogledati najbolje vozače.

 

Vezani članci

Najčitanije