FOTO // Park u centru Drnja uskoro u novom ruhu, gradi se na sve strane

– Svi ste vi svjedoci pozitivnih promjena u Općini. Svi projekti koje radimo su mi na ponos, mislim da je to trebalo biti izgrađeno davnih dana baš zbog ljudi koji tu godinama žive i daju se za Općinu Drnje – rekao je nedvosmisleno načelnik Petar Dombaj na svečanoj sjednici Općinskog vijeća početkom rujna.

Dodao je i kako vrijeme brzo prolazi i treba iskoristiti svaki trenutak, a da upravo to čine u Općini svjedoči posljednji projekt, rekonstrukcija parka u centru Drnja. Radi se o zahvatu vrijednom 320.000 kuna bez PDV-a gdje je jedan dio sredstava dobiven iz LAG-a.

– Bitno je da ćemo oživjeti naš park, osuvremeniti ga, radimo nove staze po parku, klupe i plato gdje će se na otvorenom moći održavati priredbe i društveni događaji. To nam je nedostajalo u doba korone, a sad smo vidjeli da bi u budućnosti mogli spojiti ugodno s korisnim – rekao nam je Dombaj.

Radovi su u tijeku, zemljani radovi, postavljaju se rubnjaci i kroz kratko vrijeme moći će se vidjeti obrisi projekta. Izvođač je tvrtka GT Jura, imaju tri mjeseca za dovršetak radova i u Općini ne sumnjaju da će sve stići napraviti na vrijeme. Isto tako, radi se i 800 metara nove biciklističko-pješačke staze na Trgu kralja Tomislava.

– Radovi su krenuli ovaj tjedan, radi se o iskopima i pripremnim radovima i rok je također tri mjeseca. Izvođač je GT Jura i nadamo se da bi do sredine prosinca sve moglo biti gotovo. Staza će biti široka dva metra, zadovoljava sve pravilnike i važno je naglasiti da se radi o cesti koja je jako prometna te će se ovako povećati sigurnost – kazao nam je Dombaj i dodao da su radovi vrijedni 750.000 kuna bez PDV-a.

Nedavno je završen isti takav projekt, biciklističko-pješačka staza u Ulici Pemija, onoj koja vodi od Peteranca prema centru sela. Vrijednost izvedenih radova je oko 900.000 kuna s PDV-om, a podmireni su sredstvima NEXE grupe. Načelnik Dombaj istaknuo je i naselje Torčec čiji će DVD uskoro dobiti novi vatrogasni dom vrijedan 7,5 milijuna kuna. Podići će se kratkoročni kredit, jamac DVD-u Torčec bit će Općina Drnje, no nema razloga za brigu jer će se projekt financirati europskim sredstvima. I njega će graditi tvrtka GT Jura.

– Sve ovo što se gradi ne znači ništa ako nema ljudi, ne samo domaćih, već i onih koji dolaze kod nas – poručio je za kraj načelnik Dombaj.

Ovako će izgledati vatrogasni dom u Torčecu
Ovako će izgledati vatrogasni dom u Torčecu
Budući izgled parka
Budući izgled parka

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com