[FOTO] Počele pripreme Slavena Belupa, stigli Jelić i Bongongui, prekriženi Trebotić i Vrljičak

Slaven Belupo počeo je danas, u ponedjeljak pripreme za novu sezonu.


– Ne želimo biti samo sudionici idućeg prvenstva i ne želimo biti samo oni koji neće ispasti. Ovaj klub, grad i vi igrači možete i zaslužujete ispuniti veće ambicije. Klub i glavni sponzor omogućit će vam sve potrebno, a na vama je da se pokažete na terenu. Ako se iskaže htijenje, želja i volja, nitko nije nepobjediv u našem prvenstvu. Meksiko nam je jučer dokazao protiv neprikosnovenih Nijemaca da je sve moguće. Želimo iskazati ambiciju da napadnemo Europu – rekao je zamjenik predsjednika kluba Marin Pucar igračima uoči prvog treninga, a prenose službene stranice Slavena.

U stručni stožer trenera Tomislava Ivkovića ušao je donedavni kapetan Vedran Purić, a klub su napustili Pero Pejić i Benjamin Tatar. Ivković više ne računa na Dinka Trebotića i Antu Vrljička, oni će trenirati po posebnom programu sve dok ne razriješe svoj status u klubu. Slavenov član više nije David Arap, koji se nije uspio dogovoriti za nastavak suradnje.

Od novih igrača na prvom treningu pojavili su se vratar Ivan Filipović (Lokomotiva), napadač Matej Jelić (Rijeka) i krilni napadač Rodrigue Bongongui (Les Herbiers, Francuska). S posudbi su se vratili Aleksandar Jovičić, Matko Zirdum i Bruno Bogojević, a priključeno je i nekoliko mladih igrača iz juniora i iz trećeligaša Koprivnice.

– Cilj je napraviti jaku i kompaktnu grupu koja će djelovati pozitivno na i van terena, da se u svakom trenutku zna tko što radi. Želimo napraviti momčad, igru i karakterne pojedince. Sigurno će tako i bolji rezultat doći. Mogu obećati da ćemo se truditi i da ćemo davati maksimum. Igrač koji ne može prihvatiti klupu i tribinu u datom momentu neće imati mjesto u Slaven Belupu. Imao sam neke kompromise, ali više neću žmiriti, neće biti popuštanja, pristup će biti 110 posto na svakom treningu – najavio je Ivković.


Prva pripremna utakmica bit će 23. lipnja s županijskim ligašem Miklinovcem iz Koprivnice u povodu 40. obljetnice kluba.

SLAVENOV KADAR ZA PRIPREME

VRATARI: Antun Marković, Damjan Kurtanjek, David Šugić, Ivan Filipović.
OBRANA: Božo Musa, Vinko Međimorec, Zvonimir Šarlija, Matko Zirdum, Filip Hlevnjak, Aleksandar Jovičić.
VEZA: Miloš Vidović, David Puclin, Bruno Goda, Mateas Delić, Marko Martinaga, Matej Resler, Arijan Brković, Marko Karamarko, Ivan Jajalo, Dinko Trebotić (?), Ante Vrljičak (?).
NAPAD: Jan Doležal, Bruno Bogojević, Jean Philippe Mendy, Ivan Dolček, Mihael Mladen, Davor Sinjaković, Louise Marie Rodrigue Bongongui, Matej Jelić.

Vezani članci

Najčitanije