FOTO / Položen kamen temeljac za novu stambenu zgradu u Đurđevcu

U Radničkoj ulici prije koju godinu niknula je nova stambena zgrada s 12 stanova, a napravili su ju Grad Đurđevac i Agencija za promet nekretninama. S obzirom na uspješnost projekta, Grad je prošle godine pokrenuo još jedan takav isti. Odmah do postojeće gradit će se nova, identična zgrada.


Stanovi će biti površine od 65 do 83 kvadrata, a u Gradu Đurđevcu uvjereni su da će se stanovi brzo popuniti. Na mjestu gdje će uskoro krenuti radovi položen je kamen temeljac, a čast ubaciti prve lopate cementa imali su gradonačelnik Hrvoje Janči i direktor APN-a Dragan Hristov.

– Imamo sjajnu suradnju s APN-om. Želimo obiteljima s područja grada olakšati stambeno zbrinjavanje pa nudimo povoljnije uvjete. Zgrada bi za godinu dana trebala biti gotova – rekao je gradonačelnik Janči. Dragan Hristov dodao je da će se graditi 12 stanova s devet garaža, a troškovi će iznositi 1,6 milijuna eura. Poticajna sredstva RH iznose 400.000 eura.

Predviđena cijena kvadrata koja će biti fiksna i neće se mijenjati iznosit će 1489 eura. Povoljniji uvjeti koje je spomenuo gradonačelnik Janči jest prvenstveno cijena, Grad osigurava zemljište i izradu projektne dokumentacije, dok Agencija bez zarade financira izgradnju, te tako uvjete čini povoljnijim nego što su to tržišni.

Na samom kraju gradonačelnik je otkrio da je Grad Đurđevac nošen dobrom suradnjom krenuo s projektiranjem još jedne iste stambene zgrade koja bi svjetlo dana mogla ugledati za koju godinu.


Grad Đurđevac je i za ovu zgradu osigurao građevinsko zemljište, uređenje komunalne infrastrukture, priključke na komunalnu infrastrukturu te izradio glavni projekt i ishodio građevinsku dozvolu.

Foto: Jurica Karan

Vezani članci

Najčitanije