Grad Koprivnica stipendira 125 novih učenika

Grad Koprivnica nastavlja tradiciju stipendiranja svih redovnih studenata s područja grada Koprivnice, a danas su u Gradskoj vijećnici podijeljeni ugovori o stipendiranju novih 125 studenata. Ugovore je studentima uručio gradonačelnik Mišel Jakšić.


– Lijepo je znati da u Koprivnici postoji toliko mladih ljudi koji idu dalje za novim znanjima, koji su se spremni osobno razvijati, spremni učiti. Duboko vjerujem da je na vama i znanju koje ćete steći, budućnost našeg grada, naše županije i cijele naše države. Posljednjih nekoliko godina imamo priliku svjedočiti promjenama u svijetu koje utječu na sve nas, a upravo protiv takvih promjena možemo se boriti novim znanjima i spoznajama te načinom razmišljanja, a taj novi način razmišljanja nosite samo vi – poručio je gradonačelnik Jakšić.

Gradonačelnik Mišel Jakšić / GKC
Gradonačelnik Mišel Jakšić / GKC

U proračunu Grada Koprivnice za potrebe studentskih stipendija osigurano je 350 tisuća eura. Također, važno je za istaknuti kako su studentske stipendije uvećane za otprilike 10 posto. Tako da sada stipendija za studiranje u Hrvatskoj iznosi 80 eura mjesečno, odnosno 160 eura mjesečno za studiranje izvan Hrvatske. Stipendija za studente koji imaju utvrđeni invaliditet veći od 50 posto iznosi 120 eura mjesečno za studiranje u Hrvatskoj, odnosno 240 eura mjesečno za studiranje izvan Hrvatske, dok stipendija za studiranje deficitarnih zanimanja iznosi 120 eura mjesečno.

Za stipendije je osigurano 350 tisuća eura / GKC
Za stipendije je osigurano 350 tisuća eura / GKC

Ukopno u akademskoj godini 2022./2023. Grad će stipendirati 370 studenata, od čega je 245 postojećih korisnika stipendija i 125 novih. Od tog broja ukupno je 19 inozemnih stipendija te 21 stipendija za deficitarna zanimanja. Također dodijeljena je i jedna stipendija studentu s utvrđenim invaliditetom većim od 50 posto.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com