HGSS Koprivnica od Županije dobio 15.000 eura. Bojovski: ‘Imamo sve više potraga za turistima na Kalniku’

U prostorima Koprivničko-križevačke županije potpisan je ugovor zahvaljujući kojem je HGSS Stanica Koprivnica dobila 15.000 eura za obavljanje svoje redovne djelatnosti u ovoj godini.
Riječ je o novcu kojim Županija sufinancira nabavu opreme, edukacije i ostale troškove vezane uz poboljšanje ove hitne službe, a u odnosu na lani iznos je veći za 2.000 eura.


Potpis na ugovor stavili su župan Darko Koren i pročelnik HGSS Stanice Koprivnica Dejan Bojovski.
– Nastojimo pratiti inflaciju pa smo podigli iznos kojim sufinanciramo vaš rad, a ekskluzivno mogu reći da će unutar budućeg Centra za hitne službe ta podrška biti još bolja. Djelatnost HGSS-a Županija sufinancira od 2013. godine i do danas je iz proračuna izdvojeno oko 75.000 eura, rekao je župan Koren te podsjetio kako je Stanica Koprivnica osnovana 2016. godine, a potom i Ispostave Križevci i Đurđevac 2018. i 2019. uz važnu Obavijesnu točku na Kalniku.

A upravo činjenica da je naš kraj izuzetno zahtjevan za spašavanje jer sadrži planinski, jezerski i riječni dio, komentirao je načelnik Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić.
– Prisustvo HGSS-a izuzetno je važno na našim sve posjećenijim turističkim lokacijama kako bi se posjetitelji, ali i domaći ljudi, osjećali što sigurnije, a mi i dalje bili prepoznati kao sigurna destinacija, istaknuo je.

Pročelnik Stanice Koprivnica Dejan Bojovski rekao je kako bez financijske pomoći Županije i općina na čijem se području nalaze rizičke točke ne bi mogli funkcionirati.
– Služba trenutno ima 36 članova volontera od kojih svaki ima svoju ulogu. Lani smo imali 17 spašavanja, od čega 11 potraga i to najviše na području Kalnika koji sve više privlači turiste, kazao je te dodao kako bilježe i sve više povreda neopreznih šetača i planinara.

 


Foto: GLAS PODRAVINE
Foto: GLAS PODRAVINE
Foto: GLAS PODRAVINE
Foto: GLAS PODRAVINE
Foto: GLAS PODRAVINE
Foto: GLAS PODRAVINE

Vezani članci

Najčitanije