Hrvači i hrvačice Podravke s međunarodnog turnira u Slatini donijeli čak 12 medalja

Nakon vrlo uspješne polusezone i osvojenih ukupno sto medalja, odnosno 39 zlatnih, 18 srebrnih i 43 brončane sa osamnaest natjecanja, četrnaest međunarodnih i četiri na službenim prvenstvima Hrvatske, hrvački klub Podravka jučerašnjim je nastupom u Slatini na Međunarodnom turniru uspješno nastavio sezonu.


U konkurenciji 189 hrvačica i hrvača, te 19 ekipa iz Slovenije, Srbije, Mađarske, BiH i Hrvatske, ekipa Podravke sa dvadeset svojih natjacatelja, sedam djevojčica i trinaest dječaka u ukupnom plasmanu je sa osvojenih dvaneast medalja (šest zlatnih, tri srebrne i tri brončane) zauzela ekipno treće mjesto. Prvi su bili domačini, hrvački klub Slatina dok na drugo mjesto su se plasirali zajedničkim nastupom Del Zselic iz Szigetvara i hrvački klub iz Kaposvara.

Kod djevojčica početnica (2010. I 2011. godišta) u kategoriji do 30 kilograma Korina Rogić je sa tri pobjede osvojila prvo mjesto. Kod mlađih djevojčica rođenih 2007.-2009. godišta Podravka je imala pet svojih natjecateljica. Lara Blažeković sa jednom pobjedom i jednim porazom bila je druga u kategoriji do 25 kilograma dok je Rajna Tot sa jednom pobjedom i dva poraza bila treća u kategoriji do 35 kilograma.

U istoj težinskoj kategoriji Jelena Mijatović je sa četiri vrlo uvjerljive pobjede osvojila prvo mjesto. Dvije pobjede i jedan poraz te drugo mjesto osvojila je Dina Vida Horvat nastupom u kategoriji do 40 kilograma. Drugo mjesto osvojila je i Vita Gašparić u kategoriji do 44 kilograma. Kod djevojčica rođenih 2005. i 2006. godišta Lana Nogić osvojila je treće mjesto u kategoriji do 49 kilograma.

Kod dječaka najuspješniji Tomas Kičinbači, Patrik Raknić i Josip Benko 


Trineaest podravkinih hrvača, dječaka bilo je raspoređeno u tri uzrasne skupine. Trojica njih nastupila su uzrastu dječaka početnika rođenih 2009.-2011. godišta. Ovaj puta najuspješniji bio je Tomas Kičinbači koji je u kategoriji do 33 kilograma sa tri pobijede bio prvi. U istoj težinskoj kategoriji Ali Ustundag osvojio je treće mjesto s jednom pobjedom i dva poraza. Bez plasmana ostao je Noa Ljubić koji je u kategoriji do 28 kilograma zabilježio samo jedan poraz i jednu pobjedu. Kod mlađih dječaka rođenih 2007.-2008. godišta nažalost nije bilo medalja. Luka Smiljanić u kategoriji do 33 kilograma zabilježio je dva poraza, Jan Petrović jedan poraz u kategoriji do 40 kilograma, dok je Filip Kuharić u kategoriji do 49 kilograma s jednom pobjedom i tri poraza bio peti.

Najbrojiniji uzrast na turniru bio je kod uzrasta mlađih dječaka rođenih 2005. – 2006. godišta. Najuspješniji u svojim kategorijama bili su Patrik Raknić i Josip Benko. Patrik je zabilježio 4 pobjede u kategoriji do 44 kilograma dok je Josipu Benko za prvo mjesto bilo dovoljno dvije uvjerljive pobjede u kategoriji do 65 kilograma. Ivan Benko nastupom u kategoriji do 36 kilograma sa jednom je pobjedom i jednim porazom bio drugi. Viktor Srpak, Borna Ljubić, Filip Šprem, Petar Sočev u svojim kategorijama nisu došli do plasmana.

Hrvački klub Podravka ovim putem zahvaljuje svim roditeljima koji su svojim prijevozom pripomogli da na ovom turniru nastupimo sa većim brojem natjecatelja.

 

 


Vezani članci

Najčitanije