Igor Beleš dolazi u Koprivnicu predstaviti ‘Listanje kupusa’

Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ Koprivnica pozvala je na predstavljanje knjige dobitnika Nagrade ‘Fran Galović’ za 2023. godinu Igora Beleša ‘Listanje kupusa’, u srijedu, 27. ožujka u 18 sati.
Riječ je o priči o družini An, odnosno trinaestogodišnjacima iz Borova naselja, radničkog kvarta u kojem je Beleš odrastao, čije djetinjstvo 1991. prekida rat. Uoči tragedije koja im se sprema i koja je svakim danom i svakim ‘noćnim pucnjem’ sve bliža, Belešovi junaci shvaćaju da u njihovoj okolini nestaju djeca i kreću u detektivsku potragu za njima, pokušavajući shvatiti što se to oko njih zapravo događa.
– Beleš je svojom knjigom osvojio čitatelje diljem Hrvatske te je Nagrada ‘Fran Galović’ došla u prave ruke. O knjizi i autoru više na samom predstavljanju. Radujemo se Vašem dolasku – javio nam je Petar Lukačić iz Knjižnice.
Igor Beleš rođen je 1978. godine u Vukovaru. Kratke priče objavljivane su mu u časopisu Zarez i Fantom slobode, na internetskim portalima Kritična masa, Čitaj me i XXZ Magazin. Dvostruki je finalist nagrade Prozak, a možda bi bio i trostruki da u međuvremenu nije postao prestar za tu nagradu. Član je neformalne književne skupine Ri-Lit i jedan od scenarista društvene igre Arcadia Tenebra. Kratka priča “33” adaptirana je u radiodramu koja je bila eksponat na izložbi slika. Dosad mu je objavljen roman „Svitanje na zapadu“ i „Listanje kupusa“ za koji je dobio Nagradu „Fran Galović“ 2023. godinu. Živi i radi u Rijeci.


 

Vezani članci

Najčitanije