Janči kod Plenkovića: Utječemo na državnu politiku

Novoosnovana Udruga nezavisnih gradonačelnika i načelnika, o kojoj smo već pisali, pobudila je pozornost hrvatske javnosti ne samo na lokalnoj nego i na nacionalnoj razini. Interes za susretom s predstavnicima ove Udruge iskazao je i premijer Andrej Plenković koji ih je primio u Banskim dvorima. Pozivu su se odazvali i nezavisni iz Koprivničko–križevačke županije, Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje, Danijel Zvonar, načelnik Općine Kalinovac, i Hrvoje Janči, đurđevački gradonačelnik, koji nam je prenio dojmove nakon sastanka.


– Premijer nas je srdačno primio te naglasio važnost međusobne komunikacije. Saslušao je sve što smo imali za reći, svi smo dobili priliku izravno se obratiti sa svojim prijedlozima i problemima koji muče naše sugrađane – kazao nam je Janči.

Dodao je kako je normalno da nisu riješili probleme jednim sastankom, no dobili su određene kontakte.

– Premijer je obećao da ćemo imati otvorena vrata te naglasio kako će Vlada još više surađivati s nama jer shvaća da ljudi s nezavisnih lista imaju posebno veliku odgovornost prema građanima koji su ih izravno odabrali – istaknuo je.

Napomenuo je kako je ovo bila prilika i da nezavisni ponovno razmjene informacije i iskustva.


– Problemi koji nas muče su isti u cijeloj Hrvatskoj bez obzira na stranačku pripadnost. Trebamo više raditi kako bismo našim sugrađanima što prije omogućili bolje uvjete za život, a ovo je jedan od načina kako udruženi možemo utjecati na politiku na nacionalnoj razini – kazao je Janči.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com