Kažnjeni zbog lanjske tučnjave na Parku prinčeva

Čelnici nogometnog kluba Mladost iz Kloštra Podravskog, predsjednik Siniša Presečan, blagajnik Vedran Đipalo, igrač Marin Živko i njegov otac Željko Živko krivi su za nerede koji su izbili na lanjskoj utakmici Prve županijske lige u Drnju, točnije, 15. svibnja oko 18.15 sati. Nepravomoćna je to odluka Đurđice Kenđelić, sutkinje Prekršajnog suda u Koprivnici. Spomenuta petorka ušla je na nogometni teren ‘Park prinčeva’ za trajanja utakmice NK Tomislava iz Drnja i NK Mladosti jer su smatrali kako će na taj način spriječiti nastali sukob između domaćih i gostujućih igrača.


– Namjera mi nije bila da sudjelujem u tučnjavi nego isključivo da razdvojim igrače, jer u trenutku kada je došlo do tučnjave suci su pobjegli, osiguranja nije bilo, policijski kombi je stajao sa strane, međutim, policijski službenici nisu došli ni tada ni poslije utakmice – objasnio je čelnik Kluba S. Presrečan i dodao kako ga je policija ispitala tek mjesec dana nakon nemilog događaja.

No, Marin Živko na teren je ušao ”predmetom pogodnim za nanošenje tjelesne ozljede”, odnosno staklenom pivskom bocom. Priznao je kako je utrčao u teren s bocom u ruci, no napomenuo je da ju je odmah odložio jer ”nije imao namjeru nikoga udariti bocom”. Njegov, pak, otac Željko Živko kazao je kako je u teren u ušao s istim ciljem kao i njegovi prethodnici, a to je učinio tek kad je vidio da je na travnatu površinu kročio njegov sin, koji zbog ozlijede tog dana nije igrao za NK Mladost.

Blagajnik Vedran Đipalo objasnio je svoj ulazak na travnjak Parka prinčeva time što je htio ”spriječiti daljnji sukob i to kada je bio prekid utakmice pri čemu nije imao nikakve loše namjere”.

Svatko od okrivljene petorke dužan je u državni proračun uplatiti po 1200 kuna. Kako piše u obrazloženju presude, ulaskom u teren kršio se Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima. Prije nego što im je sutkinja izrekla kaznu, sva četvorica priznala su krivnju, a sutkinja je pri izricanju presude kao olakotnu okolnost uzela u obzir činjenicu što okrivljeni nisu poricali svoj ulazak na sportski teren. Osim toga, do sada nisu bilo kažnjavani za sličan prekršaj. Bio je to razlog za niže kazne od propisanih, koje iznose između 5000 do 25.000 kuna, a mogu se izreći i zatvorske kazne.


Vezani članci

Najčitanije