Koprivnička bolnica lani dobila 57.000 eura donacija

Od donacija u robi i novcu za nabavu opreme koprivnička Opća bolnica dr. Tomislav Bardek tijekom protekle godine prihodila je nešto više od 57.000 eura. Podaci su to iz izvješća o radu za 2022. godinu u kojem se, između ostalog, ističe da najznačajnije dobrovoljne priloge medicinske i nemedicinske opreme čine donacija dva uređaja za hemodijalizu koji vrijede 26.000 eura, a koje je bolnici donirala veledrogerija Medika iz Zagreba. 


Iskazale se lokalne tvrtke

Pozamašnu svotu od 11.111 eura izdvojila je Podravka kupivši dva uređaja za terapiju visokim protokom zraka kao i trgovački lanac KTC koji je bolnici donirao čak osam televizora ukupne vrijednosti 2650 eura.

Da nije sve u novcu i visokim svotama svjedoči i činjenica da je nekoliko fizičkih osoba bolnici doniralo opremu koja će uvelike pacijentima olakšati boravak u bolnici. Tako je primjerice Nataša Bebek donirala pet knjiga ‘Srce mi se smije’ autorice Une Bebek koje vrijede 56 eura, Goran Gregurec donirao je oko 40 eura za kupnju pelena za odrasle, a njemu se istom namjerom pridružila i Radmila Gašparić sa svotom od 66 eura. Zlata Milek donirala je oko 1330 eura za kupnju pumpe za enteralnu prehranu, dok je Ivan Loth dao 212 eura za kupnju četiri tlakomjera na pero. Veliko srce pokazali su i koprivnički učenici šestog razreda OŠ Braće Radić zajedno sa svojom razrednicom koji su djeci s pedijatrije kupili dječju drvenu kliniku u vrijednosti od 62 eura.

Novac za opremanje


Osim donacija u robi, koprivnička bolnica primila je i vrijedne novčane donacije. Primjerice Supernova je bolnici donirala 2650 eura za opremanje bolnice, tvrtka HEBA dala je 995 eura za kupnju medicinske opreme za Odjel pedijatrije, dok je tvrtka Fresenius Kabi donirala 265 eura za opremanje Odjela za neurologiju. 

Uz to, bolnica je od tvrtki zaprimila i 4940 eura za edukaciju i usavršavanje zaposlenika.

Vezani članci

Najčitanije