Kreće izgradnja studentskog i učeničkog doma u Koprivnici

  • Koprivnici, ali i cijeloj našoj županiji ovi veliki projekti donijet će kvalitetu srednjoškolskog i akademskog obrazovanja, poručio je saborski zastupnik Darko Sobota

U proračunu Vlade za 2024. godinu i njegovim projekcijama za 2025. i 2026. godinu naći će se novac za izgradnju učeničkog i studentskog doma u Koprivnici. Naime, Vlada je na 266. telefonskoj sjednici prihvatila dva amandmana saborskog zastupnika Darka Sobote. Tako je prihvaćen amandman vezan uz kapitalni projekt izgradnje studentskog doma u Koprivnici za koji će iz državnog proračuna za te je ovim 2024. godinu Vlada izdvojiti 300.000 eura, dok će u 2025. godini izdvojiti 4,7 milijuna eura. Što se tiče drugog prihvaćenog amandmana, koji je vezan uz kapitalni projekt Učeničkog doma u Koprivnici, njime je osigurano milijun eura u 2024. te tri milijuna eura u 2025. godini.


Plenković dao ‘zeleno svjetlo’

– Koprivnici, ali i cijeloj našoj županiji ovi veliki projekti donijet će kvalitetnije srednjoškolsko i akademsko obrazovanje. Radili smo puno na ovim amandmanima posljednjih nekoliko tjedana i izuzetno mi je drago što je Vlada i u konačnici premijer Andrej Plenković prepoznao potrebe grada i cijele naše županije, istaknuo je Sobota dodavši kako su ovi objekti bili dugogodišnja želja Županije i Grada koja se sada konačno ostvaruje. Dodao je i kako je ovo zapravo garancija boljeg života i standarda srednjoškolaca i studenata te kako vjeruje da će i Grad i Županija u naredne dvije godine, koliko će trajati izgradnja oba objekta, sve svoje snage i oči upreti u njih i truditi se da sve teće glatko na obostrano zadovoljstvo.
– Čvrsto vjerujem da će koncem 2025. godine naši srednjoškolci i studenti, ali i oni iz okolnih županija imati bolje i nove uvjete za svoje obrazovanje, zaključio je.
Spomenimo i kako bi koprivnički Studentski dom osigurao smještaj za stotinjak redovnih studenata. Priprema se izrada projektno-tehničke dokumentacije i ishođenje građevinske dozvole te se očekuje kako će to biti završeno tijekom 2024. godine, kada će se krenuti i s konkretnim radovima gradnje Studentskog doma s planiranim završetkom u 2025. godini. Za potrebe Učeničkog doma u Koprivnici osigurano je zemljište i zgrada, koja nema potrebne sigurnosne uvjete, te je zgradu u Koprivnici (nekadašnje željezničko konačište) potrebno ojačati i dograditi. U tijeku je izrada projektno-tehničke dokumentacije te ishođenje svih dozvola, što bi trebalo završiti u 2024. godini, kada će se početi s radovima, koji bi prema procjenama trebali završiti u 2025. godini.

Vezani članci

Najčitanije