Križevački HDS optužio Rajna za prisvajanje projekata bivše vlasti  

Na skupu nezavisnih načelnika i gradonačelnika koji se održao proteklog vikenda u Križevcima  pojavio se i ministar državne imovine Goran Marić koji je s Mariom Rajnom, križevačkim gradonačelnikom, potpisao ugovor o darovanju bivše vojarne ban Stjepan Lacković što je izazvalo oštru reakciju križevačkog HDS.

Potpisivanje su nazvali cirkusom i političkom farsom napomenuvši kako je svečano potpisivanje već održano početkom godine te kako se križevački gradonačelnik hvali projektima bivše vlasti.

– U siječnju ove godine Rajn je potpisao Ugovor o darovanju što je javno objavljeno u medijima. Jedina uloga koju je u dobivanju vojarne imao Rajn je potpis na tom Ugovoru, a sve ostalo odradio je njegov prethodnik Hrg, sa svojim timom. Jučer je taj isti Ugovor od siječnja ponovo “svečano” potpisan. Kad će Rajn pokrenuti i otvoriti neki svoj projekt, recimo u zoni Gornji Čret ili će svaki mjesec ponoviti otvaranje nekog Hrgovog projekta? – naveli su u svojem priopćenju.

Rajn je odbacio takve kvalifikacije istaknuvši kako je početkom godine usvojena samo Odluka o odricanju potraživanja prema Republici Hrvatskoj za potrebe sklapanja ugovora o darovanju s Republikom Hrvatskom nekretnina na području bivše križevačke vojarne.

– Stvarno ne vidim ništa sporno u tome da nas ministar posjeti. Nije li ipak HDS nedavno prozivao da nemamo apsolutno nikakvu suradnju s Vladom, a sada kada dođe ministar, odjednom je problem? Ministar je pohvalio suradnju s aktualnom gradskom vlasti, a razgovarali smo i o objektima na području Križevaca koji se ne koriste, a u vlasništvu su države te dogovorili odmah u ponedjeljak slanje potrebnih podataka o tim objektima Ministarstvu kako bi napravili plan za njih, a ne da zjape prazni – pojasnio je Rajn te poručio građanima da ne nasjedaju na spinove biše vlasti.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com