Križevci se priključili borbi Climate Alliancea protiv energetskog siromaštva

Kao član Climate Alliancea, jednog od najvećeg udruženja europskih gradova posvećenih klimi, Grad Križevci podupire novu rezoluciju udruženja koja poziva na veći doprinos borbi protiv energetskog siromaštva na svim razinama.
– Nova rezolucija donesena je krajem rujna te je njen cilj pojačati borbu protiv energetskog siromaštva na svim razinama s potporom na europskoj i državnoj razini – ističu iz Grada te dodaju kako je u Križevcima ove godine otvoren Centar za borbu protiv energetskog siromaštva u kojem građani mogu dobiti savjete o jednostavnim mjerama kojima mogu poboljšati energetske uvjete u svom kućanstvu. Isto tako, građanima su na raspolaganju i informacije o mogućnostima financiranja mjera energetske učinkovitosti kao i pomoć kod prijava na javne pozive za sufinanciranje energetske obnove.
– Prošle godine otvoren je i Energetsko-klimatski ured, prvi takav ured u Hrvatskoj, a Križevci su poznati i po sufinanciranju projektne dokumentacije kao i same izgradnje solarne elektrane na krovovima obiteljskih kuća čime pružaju jasnu podršku građanima pri dobivanju energije od sunca – naglašavaju i dodaju kako su članovi Climate Alliancea od 2014. godine te tek jedan od dva gradova u Hrvatskoj uključenih u borbu protiv energetskog siromaštva.
Inače, spomenuto udruženje ima više od 2000 članova iz 25 europskih država i najveća je europska mreža gradova posvećenih sveobuhvatnoj i pravednoj akciji za klimu. Svima njima zajednički je cilj, a to je postati energetski neovisan i klimatski neutralan grad do 2030. godine.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com