Legendarni Mirko Kvakarić odlazi u mirovinu, mjesto spikera na Slavenovim utakmicama preuzima Bojan Horvat

Današnja utakmica 6. kola Hrvatski Telekom Prve lige u kojoj Slaven Belupo dočekuje Hajduk Split bit će posebna ne samo zbog igračkog rivaliteta, nego i i zbog toga što će se nakon 25 godina u kojima je imao ulogu domaćina – spikera od kluba oprostiti legendarni Mirko Kvakarić. Legendrani Kvaka svojim je dosjetkama i komentarima godinama uveseljavao gledatelje na Gradskom stadionu, a kako je kazao u oproštajnom intervjuu objavljenom na službenoj internet stranici kluba vrijeme provedeno u Slavenu ostat će mu u predivnom sjećanju.


– Sjećam se prvih dana kao da su bili jučer. Kada sam krenuo nije bilo ni tribina, mali razglas je bio pored terena i snalazili smo se na sve moguće načine. Kako se Slaven probijao kroz lige i prema vrhu tako je i sve napredovalo. Kada smo ušli u prvoligašku konkurenciju, sve smo digli na puno višu razinu. Bilo je ovo predivno putovanje dugo 25 godina s kojeg će mi ostati zaista mnogo lijepih uspomena, ali, s obzirom na moje godine, zahtjevnost posla i na moje zdravlje, stiglo je vrijeme da se oprostim i da postanem samo navijač koji će svim srcem navijati za Slaven s tribine –  rekao je Kvakarić.

Kvakarić je uputio i savjet za svog nasljednika, a to će, kako doznajemo, biti koprivnički radijski voditelj Bojan Horvat.

– Tko god da dođe umjesto mene, volio bih da taj posao radi s ljubavlju i odgovorno. Naravno, uvijek se mora biti malo pristran prema svom klubu, to je normalno. Neka mu zadatak bude probuditi publiku, iako je to u Podravini malo teže jer su naši navijači mirniji. Ja sam to pokušavao na svoje načine koji su nekad su bili dobri, nekad lošiji, ali uvijek s pozitivnom namjerom. Bilo je i lapsusa, ali to je sve sastavni dio ovog posla – poručio je Kvakarić.

Klub će se Kvakariću zahvaliti za sve što je učinio za Slaven prigodnim poklonom koji će mu biti uručen prije samog početka današnje utakmice.


Vezani članci

Najčitanije