Legendarni Mirko Kvakarić odlazi u mirovinu, mjesto spikera na Slavenovim utakmicama preuzima Bojan Horvat

Današnja utakmica 6. kola Hrvatski Telekom Prve lige u kojoj Slaven Belupo dočekuje Hajduk Split bit će posebna ne samo zbog igračkog rivaliteta, nego i i zbog toga što će se nakon 25 godina u kojima je imao ulogu domaćina – spikera od kluba oprostiti legendarni Mirko Kvakarić. Legendrani Kvaka svojim je dosjetkama i komentarima godinama uveseljavao gledatelje na Gradskom stadionu, a kako je kazao u oproštajnom intervjuu objavljenom na službenoj internet stranici kluba vrijeme provedeno u Slavenu ostat će mu u predivnom sjećanju.


– Sjećam se prvih dana kao da su bili jučer. Kada sam krenuo nije bilo ni tribina, mali razglas je bio pored terena i snalazili smo se na sve moguće načine. Kako se Slaven probijao kroz lige i prema vrhu tako je i sve napredovalo. Kada smo ušli u prvoligašku konkurenciju, sve smo digli na puno višu razinu. Bilo je ovo predivno putovanje dugo 25 godina s kojeg će mi ostati zaista mnogo lijepih uspomena, ali, s obzirom na moje godine, zahtjevnost posla i na moje zdravlje, stiglo je vrijeme da se oprostim i da postanem samo navijač koji će svim srcem navijati za Slaven s tribine –  rekao je Kvakarić.

Kvakarić je uputio i savjet za svog nasljednika, a to će, kako doznajemo, biti koprivnički radijski voditelj Bojan Horvat.

– Tko god da dođe umjesto mene, volio bih da taj posao radi s ljubavlju i odgovorno. Naravno, uvijek se mora biti malo pristran prema svom klubu, to je normalno. Neka mu zadatak bude probuditi publiku, iako je to u Podravini malo teže jer su naši navijači mirniji. Ja sam to pokušavao na svoje načine koji su nekad su bili dobri, nekad lošiji, ali uvijek s pozitivnom namjerom. Bilo je i lapsusa, ali to je sve sastavni dio ovog posla – poručio je Kvakarić.

Klub će se Kvakariću zahvaliti za sve što je učinio za Slaven prigodnim poklonom koji će mu biti uručen prije samog početka današnje utakmice.


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com