Likovna kolonija na križevačkoj Vinskoj cesti okupila brojne slikare iz Hrvatske i Mađarske

U okviru projekta Cross-border wine routes 2 prošlog vikenda održana je likovna kolonija na Vinskoj cesti Križevci-Kalnik-Orehovec u organizaciji Grada Križevaca i u suradnji s Križevačkim likovnim krugom te Općinom Kalnik i Sveti Petar Orehovec. Trodnevno tematsko slikarsko druženje organizirano je na lokacijama na Kalniku, u Svetom Petru Orehovcu te Širokom Brezju u okolici Križevaca pod vodstvom profesora i slikara Zorana Homena, a sudjelovali su slikari iz Hrvatske i Mađarske.

Cilj ove kolonije kao i tečaja slikanja za početnike je ponuditi nova događanja na Vinskoj cesti Križevci-Kalnik-Orehovec u svrhu povećanja prepoznatljivosti Vinske ceste, privlačenja većeg broja posjetitelja i podizanja razine turističke potrošnje.

Likovna kolonija okupila brojne slikare iz Hrvatske i Mađarske//FOTO:GRAD KRIŽEVCI

– Slike nastale na likovnoj koloniji bit će predstavljene na izložbi u Križevcima u povodu Martinja te potom trajno postavljene u suradnji s Likovnom galerijom – ističu iz Gradske uprave.

Spomenimo i kako je navedeni projekt vrijedan oko 400.000 eura, a provodi ga Grad Križevci i projektni partner Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. u razdoblju od 1. rujna 2020. godine do 31. prosinca ove godine. Glavni cilj projekta je stvaranje prepoznatljive slike prekogranične regije Mađarska-Hrvatska kao vinske regije kroz daljnji razvoj, pozicioniranje i brendiranje postojećih vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós čime se osigurava porast njihove atraktivnosti i rast turističkih kapaciteta.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com