NESREĆA ZAVRŠILA NA SUDU Đurđevčanin ostao bez 12 plaća, vozio s 1,7 promila i skrivio sudar

Čak 3.129 eura dužan je platiti T. G. iz Đurđevca Triglav osiguranju, bar je tako nepravomoćno presudio sudac Općinskog suda u Koprivnici, Stalna služba u Đurđevcu. Razlog za isplatu odštetnog zahtjeva je prometna nesreća koju je skrivio tuženik još 27 siječnja 2018. godine u Stubičkoj Slatini. Upravljajući automobilom, T. G. je bio pod utjecajem 1,70 promila alkohola.
U jednom trenutku prešao je na lijevi prometni trak te je udario u automobil koji je naišao iz suprotnog smjera.
Vozilo u koje je okrivljenik udario automobilom odbačeno je u odvodni kanal. Suvozačica, inače vlasnica automobila, tom je prilikom ozlijeđena, a njeno je vozilo nepovratno uništeno. Zbog toga je vlasnica zatražila naknadu štete koju joj je osiguravajuće društvo isplatilo u nekoliko navrata. Ono je isplatilo štetu i vozaču automobila jer je i on pretrpio ozljede.
Budući da je T. G. za nemilog događaja bio pod utjecajem alkohola, Triglav osiguranje je putem suda zatražilo da mu nadoknadi sav trošak koje je ono isplatilo oštećenoj. Jer, kako je objašnjeno, budući da je tuženik prouzročio štetni događaj pod utjecajem alkohola, tuženik je izgubio prava iz osiguranja, pa je tužitelj stekao pravo regresno potraživati iznose isplaćene oštećenici u predmetnoj nezgodi.
Sudac je stoga uvažio da T. G. mora platiti 12 prosječnih neto laća prema posljednjem izvještaju Državnog zavoda za statistiku.


Foto: Ilustracija (GPIP)

Vezani članci

Najčitanije