Ni ove godine nema tradicionalne norijade

Koprivnički maturanti završetak svojeg srednjoškolskog obrazovanja do prošle su školske godine obično slavili uz norijadu i plesanje tradicionalnog salonskog kola na središnjem gradskom trgu. No ni prošle, ali ni ove godine zbog epidemiološke situacije veseli i glasni zvukovi ne odjekuju ulicama našega grada jer nema ni norijade, a ni tradicionalnog plesa.


– Gradu Koprivnici ove godine predstavnici maturanata nisu uputili službeni zahtjev za proslavom završetka srednjoškolskog obrazovanja, odnosno norijade. Prema informacijama kojima raspolažemo, škole su čekale odluku o popuštanju trenutnih mjera. S obzirom na to da odluka nije donesena, oni dalje nisu išli prema Gradu sa svojim zahtjevima za okupljanjem – kazali su nam u Gradskoj upravi.

Ravnateljica najveće koprivničke srednjoškolske ustanove, Srednje škole Koprivnica, Manuela Gregurić, kazala je da se maturanti i ove godine vesele, no na drugačije načine nego prethodnih godina.

– Iako nema norijade, maturanti pronalaze načine da obilježe završetak srednjoškolskog obrazovanja pa su tako i ove godine tradicionalno kostimirani prema razredima – kazala je M. Gregurić.

Inače je Srednja škola Koprivnica svake godine održavala završnu svečanost za sve maturante u srednjoškolskoj dvorani, ove godine i to je obustavljeno.


– Zbog epidemiološke situacije i trenutnih mjera koje su na snazi nismo u mogućnosti održati tradicionalni ispraćaj maturanata uz prigodni program koji se održavao proteklih godina u školskoj dvorani – rekla je M. Gregurić.

Generaciji učenika koja je zbog epidemiološke situacije ostala zakinuta za najljepše trenutke srednjoškolskog života, ostaje nada da će proslaviti barem svoju maturalnu večer.

– Ova generacija maturanata nije mogla realizirati ni odabrana maturalna putovanja pa se nadam da će nakon 1. lipnja popustiti mjere te da će moći održati maturalnu večeru koju planiraju 1. srpnja – zaključila je ravnateljica Gregurić.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com