Noć kazališta ove subote u Koprivnici

Koprivnička publika i ove će godine moći uživati u zanimljivim kazališnim programima u sklopu Noći kazališta u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica, točnije u Domoljubu, koji se i ove godine uključuje u manifestaciju koja ima za cilj ojačati vidljivost profesionalne, ali i amaterske kazališne djelatnosti, te razvijati kazališnu publiku svih dobnih skupina.


U Koprivnici se programi Noći kazališta organiziraju od 2009. godine kada je program provodio Ludens teatar, a u Pučko otvoreno učilište Koprivnica prvi puta uključilo se u manifestaciju 2014. godine. Ove godine programi Noći kazališta održavaju se 19. studenog u 47 hrvatskih gradova.

FOTO: Dječje kazalište Dubrava

U11:00 sati u Domoljubu gostuje dječja kazališna predstava ‘Kraljevna na zrnu graška‘, temeljena na priči H. C. Andersena u adaptaciji Antonia Gabelića, a u izvedbi Dječjeg kazališta Dubrava i režiji Ive Srnec. U predstavi igraju Katarina Madirazza, Marina Stanger i Matija Major.

Koristeći predložak poznate bajke Hansa Christiana Andersena predstava “Kraljevna na zrnu graška”, progovara o odrastanju u uvjetima zaštite, o redu kojega svugdje mora biti, redu kojega se moramo držati i redu koji znači sigurnost. Predstava nas, ploveći svijetom bajki, uči o vrijednostima različitih pogleda na život, popuštanju kontrole, nužnosti uvažavanja različitih mišljenja i postupaka te međusobnom oplemenjivanju koje razumijevanje različitosti donosi jednima i drugima.

FOTO: Dječje kazalište Dubrava

Nakon dječje predstave biti će održana  zanimljiva jednosatna kreativna radionica na kojoj će mališani izraditi svoje malo kazalište koje će moći ponijeti kući. Broj mjesta je ograničen i za predbilježbe trebate poslati prijavu na mail adresu kultura@pou-kop.hr


U večernjem programu Noći kazališta u Koprivnici u Domoljubu od 19:30 sati gostuje Teatar Gavran s komedijom ‘Na kavici u podne‘ koju je režirao Miro Gavran, najprevođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu.

‘Ova topla obiteljska priča prikazuje odnos između majke i sina, međugeneracijski jaz i sukobe do kojih dolazi zbog njihovih karakternih različitosti. Predstava je prožeta nizom uobičajenih životnih situacija protkanima obiljem humora. Mnogi se od vas mogu poistovjetiti s njezinim likovima i pronaći u komičnim situacijama koje ova predstava prikazuje. Mladena Gavran u ulozi majke i Vedran Komerički u ulozi sina nasmijat će vas do suza!’, stoji u najavi predstave.

FOTO: Teatar Gavran

Više o predstavi možete pročitati ovdje: https://www.teatar-gavran.hr/na-kavici-u-podne/.

Osim što je Teatar Gavran izvodi u Maloj dvorani u Lisinskom predstava je bila na turneji diljem Jadrana i kontinentalne Hrvatske.

U predstavi glume Mladena Gavran u ulozi majke i Vedran Komerički u ulozi sina. Izvršna je producentica Antonia Furjan inače rodom iz Koprivnice.


Ulaznice za obje predstave možete podići u Domoljubu radnim danom od 13 do 17 sati ili rezervirati na broj telefona 048 222-390 ili putem mail adrese blagajna@pou-kop.hr.

 

 

Vezani članci

Najčitanije