Od danas pratite bogatu kulturnu scenu grada Koprivnice putem nove web stranice

Od danas putem nove web stranice www.cooltura-kc.hr možete pratiti sve aktualnosti o kulturnoj sceni grada Koprivnice. Zbog povećanja kulturnih događanja i sadržaja, te sve većeg broja realiziranih projekata u kulturi na području grada u kojima sudjeluje sve veći broj građana, ali i šire, izrađena je web stranica koja će omogućiti lakšu dostupnost informacija o novostima iz svijeta umjetnosti i kulture, te o kulturnim događanjima u Koprivnici.


Projekt pripreme i objave web mjesta cooltura-kc.hr, a ujedno i novoobjavljeni Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Koprivnice u 2023. godini, te Javni poziv za isticanje kandidatura za imenovanje članova Kulturnog vijeća Grada Koprivnice predstavljeni su na današnjoj konferenciji za medije u koprivničkoj Gradskoj upravi.

– Jako smo ponosni na sve što ostvaruju koprivnički umjetnici pojedinci, ali i kulturno-kreativni prostori, udruge. Doista smo prepoznati kao grad koji ima snažne kulturne programe, u konačnici i Fest Jazza , i Rocklive i sve one druge manje festivale, Ludens Tetar. To je nešto po čemu je Koprivnica prepoznata, mogli bi tu nabrajati i sve pojedince, veliko hvala svim tim ljudima, uistinu nam je zadovoljstvo da ih možemo pratiti u njihovom radu. – rekao je na početku gradonačelnik Mišel Jakšić, te dodao kako je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Koprivnice u 2023. godini otvoren danas 19. listopada, a prijave će se zaprimati do 15. siječnja 2023. godine u 14:00 sati.

– Na Javni poziv se mogu javiti umjetničke organizacije, udruge u kulturi, samostalni umjetnici, te druge fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi. Ovim putem pozivamo sve te pojedince, udruge i pojedince u kulturi da prouče javni poziv i da se jave kako bismo i sljedeće godine u Koprivnici imali sve te lijepe programe na koje smo jako ponosni. – istaknuo je gradonačelnik, te dodao: – Također će uskoro biti objavljen i Javni poziv za isticanje kandidatura za imenovanje članova Kulturnog vijeća Grada Koprivnice. Pozivamo sve zainteresirane koji misle da mogu doprinijeti kulturnom životu i kulturnom razvoju grada da se prijave. Svi uvjeti prijave i obveze kandidata, te eventualne zapreke za prijavu biti će objavljeni na mrežnim stranicama Grada Koprivnice.

U pripremi web stranice u rubrici ‘O kulturi’ do sada je uvršteno 57 aktera iz većine kulturnih područja i djelatnosti. Ukoliko se želite pridružiti ovom onlline projektu usmjerenom povećanju vidljivosti i prepoznatljivosti koprivničke kulturne scene možete se javiti putem rubrike ‘Kontakt‘.


– Pozivamo sve zainteresirane iz područja kulture da nam se obrate svojim predstavljanjem, aktivnostima, novostima, kalendarom događanja i ostalim informacijama koje su bitne kako bi javnost informirali o kulturi Koprivnice. – istaknula je zamjenica gradonačenika Ksenija Ostriž, te dodala: –  Nova je web stranica zamišljena kao javni portal na kojem će se objavljivati kalendar događanja ali i promovirati svi akteri u kulturi u gradu Koprivnici. Tu ćete moći pronaći sve ono što se najavljuje, sve što se održalo, umjetnici će moći promovirati svoje aktivnosti. Na toj ćemo web stranici također objavljivati i sve Javne pozive u kulturi na koje će se moći i prijaviti putem potpuno digitaliziranih web obrazaca.

Svakako je upravo digitalizacija prijava putem nove mrežne stranice www.cooltura-kc.hr na danas objavljen Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Koprivnice, velika novost za sve prijavitelje kulturnih programa.

Konferenciji su u ime Grada Koprivnice prisustvovali i pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

Objavljen je Javni poziv za predlaganje programa u kulturi Grada Koprivnice / FOTO: Helena Hraščanec
Predstavljena je nova web stranica koja objedinjuje aktere kulture grada Koprivnice / FOTO: Helena Hraščanec

 

 


 

 

 

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com