Osvojite ulaznice za svečanu projekciju filma ‘Samo kad se smijem’

Ove nedjelje u Kinu Velebit u Koprivnici u 18 sati održat će se besplatna projekcija filma ‘Samo kad se smijem’, a Glas Podravine u suradnji s koprivničkim Pučkim otvorenim učilištem nagrađuje dvije osobe besplatnim ulaznicama. Sve što morate je lajkati našu objavu na društvenim mrežama, tagirati ili označiti jednu osobu koju biste poveli na predstavu i to podijeliti na svom zidu. U nastavku možete pogledati o kakvoj se projekciji radi i tko će sve sudjelovati na okruglom stolu nakon projekcije, a u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.


Dobitnika ćemo objaviti danas u večernjim satima na našoj facebook stranici i web portalu. Sretno!

Film će publici predstaviti redateljica Vanja Juranić, glavna glumica Tihana Lazović i izvršna producentica Ana Grbac.

– Priča, iako inspirirana istinitim događajima, je imaginarna, no svijet prikazan u filmu je
stvaran. To je svijet obilježen tradicionalnim rodnim ulogama, u kojem se moć unutar obitelji uspostavlja instinktivno kroz različite oblike diskriminacije, otkrivajući nam istinu o strukturama moći općenito, kazala je redateljica Vanja Juranić.
Radnja filma ‘Samo kad se smijem’ događa se u pitoresknom gradu na obali Jadranskog
mora, gdje mladi par Tina (Tihana Lazović) i Frane (Slavko Sobin), žive u savršenom braku. U trenutku kada se Tina odluči izboriti za svoju neovisnost, tragičan događaj zauvijek promijeni njihove živote. Emotivna priča o rodno uvjetovanom nasilju privukla je veliku pažnju publike na festivalima u Sarajevu i Puli, gdje je glavna glumica Tihana Lazović osvojila Zlatnu arenu za najbolju žensku ulogu, a film Nagradu Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača.


Kako i zašto je film nastao, kako se odvijalo snimanje i druge detalje otkrit će redateljica filma Vanja Juranić, producentica Ana Grbac i glavna glumica Tihana Lazović. Osim navedenih, okruglom stolu prisustvovat će i Marina Švagelj Jažić iz udruge HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava te Silvija Čavić iz Obiteljskog centra Koprivnica, a Jelena Veljača iz inicijative Spasi me, koja je također trebala biti prisutna, neće moći doći zbog osobnih razloga.

 

Vezani članci

Najčitanije