Otvorena izložba ‘Više nije (uvijek) manje’ autora Marijana Špoljara

U Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci, u srijedu, 20. ožujka otvorena je izložba pod nazivom ‘Više nije (uvijek) manje’ autora Marijana Špoljara.
Izložba je realizirana u suradnji Gradskog muzeja Križevci i Galerije S iz Koprivnice koja je jedan od najvećih hrvatskih izdavača suvremene grafike.
Okupljene posjetitelje, među kojima je bio i gradonačelnik Mario Rajn, uvodno je pozdravila ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi.
– Grafika je svugdje oko nas, u novinama, sve tiskano, printevi na majicama, to je sve grafika koja nas svakodnevno okružuje i meni iznimno draga tehnika – naglasila je ravnateljica dodavši kako izložba ostaje otvorena do 6. ožujka.
Autor izložbe Marijan Špoljar posjetiteljima je pobliže predstavio rad Galerije S koja djeluje već više od 30 godina te samu izložbu.
– Predstavljena je zbirka radova više od sedamdeset suvremenih autora i to kroz četiri cjeline pri čemu je prvi dio čine grafike geometrijskog i konstruktivističkog karaktera, drugi dio je posvećen doajenu Ivanu Kožariću, treći jakim autorima koji pripadaju samom vrhu hrvatske suvremene moderne umjetnosti dok je četvrti dio posvećen domaćim autorima – kazao je Špoljar.
Dodao je kako kako posebnu pažnju posvećuju onima koji su unutar naše županije pa i autorima iz Križevaca, Tei Hatadi i Živkoviću i još nekim nadolazećim mladim snagama kojih ne nedostaje.


Foto: GRAD KRIŽEVCI
Foto: GRAD KRIŽEVCI
Foto: GRAD KRIŽEVCI
Foto: GRAD KRIŽEVCI
Foto: GRAD KRIŽEVCI
Foto: GRAD KRIŽEVCI
Foto: GRAD KRIŽEVCI

Vezani članci

Najčitanije